Hlavní obsah

Až pětina mužů si holí svou hruď

Novinky, das

Chloupky na hrudi byly ještě nedávno považovány za symboly mužnosti. Trendy i praktičnost dnes ale nabádají k jejich odstraňování. Podle posledního průzkumu si ochlupení na hrudi odstraňuje až 20 procent mužů a až 66 % žen je za to chválí, jelikož jim holá hruď připadá více sexy.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Craig

Článek

Zatímco v sedmdesátých letech byl chlupatý hrudník skutečnou předností mužů, bez něhož se neobešel ani James Bond či žádný jiný filmový hrdina, dnes je tomu přesně naopak.

Podle odborníka Jasona Shankeye se s holením mužských hrudníků začalo už v osmdesátých letech minulého století, kdy pánové začali chodit více do posiloven a chlubit se svými naditými hrudníky. Už v té době mnoho lidí tvrdilo, že tělo bez chloupků vypadá jednoduše lépe.

Toto všechno ještě umocnily filmové hvězdy devadesátých let - například Brad Pitt či Matthew McConaughey, kteří si oholili svou hruď a stali se tak vzorem pro milióny mužských metrosexuálů po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Christiano Ronaldo

Na přelomu tisíciletí se k tomuto trendu začali připojovat i sportovci, kteří tak obvykle činili z čistě praktických důvodů - bez chloupků totiž jejich pot mnohem méně zapáchá a cítí se tak komfortněji. Což potvrzují nejen fotbalisti jako David Beckham, Frank Lampard a celé mužstvo Chelsea, ale například i hráči rugby. Zároveň existují výzkumy, že tělo bez chloupků u některých sportů zvyšuje výkony (např. u plavání a cyklistiky).

Bez chloupků je dnes i představitel Jamese Bonda Daniel Craig. Ne náhodou si tak muži bez chloupků na hrudi připadají atraktivněji.

Reklama

Související články

Co je na mužích nejpřitažlivější

Mnozí muži si myslí, že jejich atraktivitu udává péče o zevnějšek, finanční zajištěnost, případně charakter. Vše je ale mnohem složitější. Podle britských...

Ideální postava muže aneb Jak být výjimečný

Touha po dokonalém těle dnes již není jen doménou žen. Stále více mužů trpí komplexy kvůli vizáži a není divu. V médiích na ně denně vyskakují fyzicky naprosto...

Výběr článků

Načítám