Hlavní obsah

Co je na mužích nejpřitažlivější

Mnozí muži si myslí, že jejich atraktivitu udává péče o zevnějšek, finanční zajištěnost, případně charakter. Vše je ale mnohem složitější. Podle britských psychologů je u mužů nejdůležitější barva a tón hlasu.

Foto: Profimedia.cz

Hlas hraje v lásce a přitažlivosti velmi důležitou roli.

Článek

Přednost mají a za atraktivnější jsou považováni ti pánové, kteří dokážou mluvit hlubokým basem, s chraplavou či dunivou barvou.

„Různá výška hlasu u žen okamžitě vyvolává asociaci s velikostí muže, jeho atraktivitou a přátelskostí,“ tvrdí psychologové z University College London.

Hloubka a barva hlasu hrají tak zásadní roli, že muž může říct jen „jak se máte“ a žena mu po jediné větě během několika sekund propadne.

U žen je tomu jinak

Naopak ženy musejí mluvit tónem vysokým a lehce dýchavičným, což je pro muže symbolem drobnosti, otevřenosti a podřízenosti.

„Pro ženy platí poněkud sexistický prototyp. Výzkumy naznačují, že podvědomě jsou muži přitahováni více ženským hlasem, který vyjadřuje přátelskost a podřízenost. Muži dávají přednost hlasu, který představuje drobné tělo, což je hlas vysoký a dýchavičný, jaký měla kupříkladu Marilyn Monroe,“ tvrdí doktor Yi Xu z University College London.

Dýchavičnost u žen je považována za smyslnou a u mužů za něžnou.

„Dokonce i u mužů je lepší, když chtějí přitahovat ženy, být v hlase trochu dýchavičný spíš než agresivní. Ale co se týká výšky hlasu, nejatraktivnější jsou muži s hlasem hlubokým, což naznačuje mužnost,“ dodává doktor Yi Xu.

Reklama

Související témata:

Související články

Většina žen o své kráse pochybuje

Všeobecně ženy mají se svým sebevědomím problém a nedokážou docenit svou krásu a nechat vyniknout své přednosti. Alespoň to vyplývá z rozsáhlého celosvětového...

Výběr článků

Načítám