Hlavní obsah

Jak se vymanit z nenaplněných snů

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O čem jste snili jako děti? Jaký měl být váš život, čeho jste chtěli dosáhnout, a jaká je realita? I když se mnohé určitě nesplnilo, nezoufejte, a hlavně dokola nepřemýšlejte, proč to nevyšlo. Raději hleďte do budoucna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každý člověk má nějaký dětský sen, který se mu nepodařilo splnit. Někdo chtěl být úspěšným sportovcem, zpěvačkou, politikem, astronautem, hercem, mít velký dům, super auto, jachtu. Jakkoli se takové sny mohou kdykoli proměnit v realitu, ne vždy se to povede, a to často kvůli vnějším okolnostem. A to i když se člověk snaží znovu a znovu.

Jisté sny se zkrátka nesplní, protože jsou v mnoha ohledech nereálné. Ať už je váš případ jakýkoli, není třeba zoufat. A rozhodně není vhodné se tím trápit.

V patnácti ji uchvátila atletika, přes pozdní začátek a protézu sklízí jeden úspěch za druhým

Styl

To, že máte nesplněné sny, neznamená, že kvůli tomu nejste dobrým člověkem. Jen není moc dobré se jimi pořád zaobírat. Zkuste se raději zaměřit na sny nové a snažte se je zrealizovat, radí koučka Rachelle Stoneová pro Yourtango.

Vyrovnejte se s tím

I když nenaplněné sny bývají mnohdy právě ty, které jsme spřádali v dětství, i tak nejsou o nic méně důležité, mnohdy právě naopak. I proto je dobré si dopřát čas a vyrovnat se s tím, že se nám nesplní. Zanalyzujte, proč se tak stalo, ale pak je přenechte minulosti.

České pošťačky se staly světovými šampionkami ve fotbale

Styl

Zhodnoťte své šance

Jakmile se finálně vypořádáte s nesplněnými sny, je čas na urovnání vlastních hodnot. Co pro vás bylo důležité v dětství, a co je pro vás důležité dnes? Možná se budete inspirovat minulostí, ale hleďte kupředu s vyhlídkou nového snu.

Buďte kreativní

Po přerovnání hodnot možná zjistíte, že to, co se vám líbilo v dětství, vás možná zajímá i v současnosti. Možná jde o malování, možná je to psaní nebo práce s dětmi.

Deset způsobů, jak lidé nejčastěji sabotují vlastní úspěch a štěstí

Vztahy a sex

Pokud váš zájem opravdu neutichl, zkuste se zapsat do nějakého kreativního kroužku nebo semináře. Kromě dobrého pocitu pro vaši duši vám to usnadní cestu k tomu, co máte opravdu rádi.

Najděte si nový sen 

Nezáleží na tom, kolik nesplněných snů máte za sebou, důležitější jsou ty před vámi. Zapomeňte na překážky a začněte přemýšlet o něčem, co vás láká. Cítíte u toho motýlky v břiše a příjemný pocit v hlavě? Možná se vám rodí nový sen. Nenechte se nikým omezovat a pokud to jen trochu jde, běžte za ním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám