Hlavní obsah

Poborský prodloužil Spartě za 12 miliónů

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kapitán fotbalové Sparty a opora české reprezentace Karel Poborský v pátek podepsal smlouvu na další rok. "Nebyl žádný problém. Vedení klubu vědělo včas o mých požadavcích. O ničem jsme nelicitovali, jen jsme čekali, až bude liga rozhodnutá," uvedl Karel Poborský.

Článek

"Využili jsme práva opce. Dohodli jsme se, že podepíšeme novou roční smlouvu po skončení ligy. Udělali jsme to už nyní. Není to s další opcí. Ale za stejných podmínek, jako byla smlouva dobíhající, tedy dvanáct miliónů ročně pro Poborského. To není tajemstvím, vždyť loni jsme získali Poborského zadarmo. Nebyl v tom tedy žádný zádrhel ani chybějící vůle se dohodnout, to byly pouze spekulace. O tom, co bude za rok, jsme zatím nehovořili," řekl Právu generální ředitel Sparty Miroslav Pelta.

Před dotažením je přestup olomouckého Radoslava Kováče, v jednání pak další hráči. "Zatím nebudu konkrétní, až se skutečně s kluby a hráči dohodneme a podepíšeme," bránil se Pelta vyřčení dalších jmen. V kuloárech se však hovoří o ostravském René Bolfovi, který by šel, ale Baník za něj chce velkou částku (výše nebyla řečena), totéž platí o jeho spoluhráči Václav Svěrkošovi.

Naopak reálný je příchod Jiřího Rosického z Bregenzu a Jiřího Němce z Blšan. Vrátit by se případně mohl Tomáš Votava z Mnichova 1860 a vyloučen není ani příchod útočníků Tomáše Oravce ze Žižkova, MIlana Pacandy z Brna nebo dokonce Reného Wagnera z Rapidu Vídeň, který má ale ještě roční smlouvu. Přijít by měl také královéhradecký Pavel Krmaš. Někteří hráči se vrátí z hostování.

Reklama

Související články

Poborský: Konečně jsme měli i štěstí

Pryč byla jeho nadutost po utkání s ostravským Baníkem. Kapitán fotbalistů pražské Sparty Karel Poborský po drtivé výhře nad obhájcem ligového titulu z Liberce...

Poborský zaplatí šedesát tisíc

Kapitán fotbalistů Sparty Karel Poborský byl potrestán disciplinární komisí ČMFS pokutou 60 000 korun za nesportovní chování po utkání Ostrava-Sparta hraného...

Výběr článků

Načítám