Hlavní obsah

Poborský: Konečně jsme měli i štěstí

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pryč byla jeho nadutost po utkání s ostravským Baníkem. Kapitán fotbalistů pražské Sparty Karel Poborský po drtivé výhře nad obhájcem ligového titulu z Liberce zářil a rozdával rozhovory na všechny strany. Měl proč, výkon Sparty zdaleka nepřipomínal mdlé vystoupení předešlých kol.

Foto: Martin Mikulík (www.mikulik.info)

The Glass Onion

Článek

Proti Liberci to byl dozajista nejlepší výkon Sparta na jaře...

Určitě. Hlavně jsme měli konečně i štěstí, tím myslím ty dva první góly, které byly s tečí libereckých hráčů. I to ale k fotbalu patří. Vždyť na druhou stranu my jsme dostali velice smolný gól v Teplicích a nezbyl nám po něm ani bod. Tentokrát jsme šli štěstí hodně naproti a vyhráli zaslouženě.

Léta jsou fanoušci zvyklí vás vídat především na pravém okraji středové řady, tentokrát jste nastoupil v jejím středu. Nedělalo vám to problémy?

Ani v nejmenším, už v předchozích zápasech jsem si zabíhal do středu nebo až na levou stranu. Proti Liberci nám chyběl Rasťa Michalík, ale k dispozici už byl Libor Sionko, takže nás trenér v záloze trochu posunul. Mně naopak tohle místo vyhovuje, protože v tom prostoru mám víc míčů, častěji se dostanu do hry, mohu i víc tvořit.

Liberec se zdál odevzdaný, překvapil vůbec něčím?

Především jsme se my nenechali překvapit. Určitě pro nás bylo dobré, že jsme dali dva rychlé góly. Ty nás posadily na koně a zápas se hrál podle našich not.

Hosty asi srazil definitivně do kolen váš třetí gól. Kde se to ve vás vzalo, vy přeci nejste střelec dalekonosných ran?

Pravdou je, že občas se něco takového povede, ale kanonýr určitě nejsem. Situace ale ke střele vybízela. Míč skákal přede mnou, na tomhle terénu se dělají kličky hodně obtížně a já tam měl ještě dva obránce, tak jsem se do toho opřel a vyšlo to.

Jeden gól jste dal a na dalších třech se podílel, zápas vám tedy vyšel výborně...

Ještě jsem měl dát jeden po ráně Juna do břevna. Míč skočil metr vedle mne, asi jsem to zbytečně přitvrdil. Tonda Kinský se už přemísťoval na druhou stranu, lehčí rána by zřejmě skončila v síti. Dnes to nevadilo, ale jinak to musím dávat. Vycházela nám velmi dobře kombinace s Lukášem Zelenkou, ale i s ostatními. Dařilo se všem a to je nejdůležitější.

Dá se říct, že už je Sparta z problémů venku?

My jsme žádné problémy neměli ani neprožívali krizi. Přišli noví hráči a bylo potřeba, aby si mužstva tak říkajíc sedlo. To nějaký čas trvá. Proti Liberci už jsme fungovali, jak se patří. Věřím, že takové výkony dokážeme zopakovat i v dalších zápasech a vrátíme se zpátky do čela tabulky a už tam zůstaneme. Důležité je, že máme pořád situaci ve svých rukách a nemusíme čekat na něčí pomoc či klopýtnutí Slavie.

Myslíte si, že se rozhodne o titulu mezi pražskými S?

Do konce soutěže zbývá ještě jedenáct kol, takže se může stát cokoliv. Situace se vyvíjí, jak říkáte. Derby bude proto velice důležité, ale nemusí být rozhodující. Jazýčkem na váhách mohou být ztráty s jinými soupeři. My už si je dovolit nesmíme.

Jak vidíte s odstupem týdne konflikt, který jste měl v Ostravě s novináři?

Ještě jednou se osobně omlouvám. Nebudu se vymlouvat na to, že jsem byl po utkání nazlobený nebo že to bylo mimo mixzónu. To se prostě z mojí strany nemělo stát a dám si na to pozor.

Reklama

Související témata:

Související články

Sparta hostí na Letné mistra

Magnetem 19. kola I. fotbalové Gambrinus ligy bude sobotní duel v tabulce druhé Sparty s úřadujícím mistrem z Liberce. V minulém ročníku Slovan na Letné Spartu...

Probuzená Sparta vypráskala mistra

Trápení z úvodu jara je na Letné alespoň na pár dní zapomenuto. Sparta v sobotní předehrávce 19. kola ukázala svou lepší tvář a úřadujícímu mistrovi z Liberce...

Výběr článků

Načítám