Hlavní obsah

Dominátor se zlobí: Každý jiný už by hrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legendární brankář Dominik Hašek se ohradil proti obvinění, že v utkání extraligy in-line hokeje brutálně napadl a zranil protihráče Martina Šílu. Olympijský vítěz z Nagana a loňský vítěz Stanley Cupu se domnívá, že nešťastná událost vyplynula ze hry a soupeř ho navíc vyprovokoval. I proto odmítá trest v podobě zastavení činnosti, který mu hrozí.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

"Martinovo zranění mě samozřejmě moc mrzí a jsem rád, že dnes už je zdravý a může se věnovat své rodině a zálibám. Stále jsem ale přesvědčen o tom, že to všechno vyplynulo ze hry, že první jsem byl faulován já. On (Šíla) to sice odmítá, já zase nesouhlasím s tím, že bych provedl něco brutálního," formuloval Hašek svůj pohled na incident z 18. května na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Podle vyjádření rozhodčího zápasu Tomáše Würtherleho sice Šíla nejprve trefil Haška do ruky, avšak ten jej potom srazil krosčekem zezadu, sedl si na něj a hokejkou jej několikrát udeřil za krk na krční páteř. Když se Haška ostatní hráči snažili odtrhnout od zraněného muže, ohrožoval prý hokejkou i je. "Všichni mluví o faulu, ale podle mě to byl prostě normální souboj. Jen s tím, že jsem na Martina spadl a neúmyslně mu způsobil zranění," vrtěl Hašek odmítavě hlavou nad rozhodčím prezentovanou verzí případu. "Hraji sice in-line jen chvíli, ale někteří hráči mi říkali, že jsem ani nemusel být vyloučen, že podobných věcí se jindy stane řada a nic se neděje. Rozhodčí má jistě větší zkušenosti, rozhodně ale není pravda, že bych někoho bil hokejkou přes hlavu," ohradil se.

"Vymyšlená zranění"

Šíla byl hospitalizován na pardubické neurologii a o den později sám novinářům řekl, že utrpěl zhmožděniny ramene, páteře a má uštípnuté dva přední zuby. Po propuštění z nemocnice však kontakt s médii přerušil, také lékaři se k charakteru jeho zranění nechtěli vyjadřovat.

"Zlomený nos, vyražené zuby - takový nesmysl. Devadesát procent informací o povaze jeho zranění bylo vymyšlených. Byl jsem s Martinem v každodenním kontaktu, takže dobře vím, co mu bylo," reagoval Hašek na zprávy v tisku. "Stejně tak je to s tím ztraceným videozáznamem ze zápasu, na němž by to údajně celé mělo být vidět. Prostě řeči," utrousil.

Disciplinární komise asociace se bude případem zabývat příští týden, patrně ve středu. Haškovi hrozí trest od tří do 18 měsíců, hraniční možností je dokonce doživotní zákaz činnosti. "To v žádném případě nemohu akceptovat, já chci naopak zase co nejdříve hrát," potvrdil znovu své dřívější rozhodnutí. Spolu se Šílou zaslali na asociaci svoji verzi, nicméně zatím netuší, zda se jednání komise osobně zúčastní. "Nevím, jestli mě tam budou chtít?" pokrčil rameny. Případem se od počátku zabývá také policie, která šetří, zda se Hašek útokem na Šílu nedopustil trestného činu ublížení na zdraví.

Nebylo to poprvé

Majitel šesti Vezinových trofejí pro nejlepšího gólmana NHL se však nedovoleného zákroku v in-line hokeji nedopustil poprvé. Před časem sekl na turnaji v Mladé Boleslavi soupeře hokejkou do kolena tak silně, že postiženému museli z poraněné části odsávat krev.

"To je pravda, ohnal jsem se po něm. To jsem neměl," sypal si popel na hlavu. Případ, v němž došlo k Šílově zranění, však s předchozí událostí nelze podle Haška srovnávat. "Nešlo o žádnou odvetu. Byl jsem překvapený, že mě rozhodčí vůbec vyloučil, natož abych byl suspendován," podivil se. "Myslím na to každý den, je to nepříjemná záležitost. Jestli mě někdo chtěl ranit, protože tyhle věci jsou nepříjemné a umějí člověka srazit i do kolen. Důležité je to však překousnout, znovu vstát a zítra se pokusit zase něco dokázat," dodal odhodlaně.

Reklama

Související témata:

Související články

Rozzuřený Dominátor zmlátil soupeře

Jeden z nejslavnějších Čechů, bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, je vyšetřován policií. Hašek, pro své umění přezdívaný 'Dominátor', při extraligovém...

Hašek na in-linech nadlouho skončil

Médii propíraný nedělní zkrat Dominika Haška, jenž surově zbil protihráče, řeší disciplinární komise České asociace in-line hokeje (ČAILH). Dá se předpokládat,...

Policie Haška zatím neobvinila

Policie zatím neobvinila legendárního brankáře Dominika Haška z toho, že by se při napadení protihráče Martina Šíly v nedělním utkání in-line hokeje dopustil...

Výběr článků

Načítám