Hlavní obsah

Rozzuřený Dominátor zmlátil soupeře

– PARDUBICE
Novinky, Ladislav Schejbal, Martin Kézr

Jeden z nejslavnějších Čechů, bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, je vyšetřován policií. Hašek, pro své umění přezdívaný 'Dominátor', při extraligovém utkání v in-line hokeji na zimním stadiónu v Pardubicích brutálně napadl a zranil protihráče Martina Šílu. Policisté nyní prověřují, zda nedošlo ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Foto: Olomoucký kraj
Článek

Gólman, který získal loni s Detroitem nejslavnější klubovou trofej Stanley Cup a parádně tak zakončil svou bohatou kariéru, si zpestřuje volný čas starty v extraligové soutěži v in-line hokeji, v němž se hraje na kolečkových bruslích, za tým IHC Bonfire Střída.

Nevídaný zkrat při in-line hokeji

V nedělním střetnutí však neudržel na uzdě emoce a po běžném střetu s protihráčem Martinem Šílou, jej napadl. Podle našich informací se Hašek po vytrvalém, údajně vzájemném, osekávání se Šílou v kritické chvíli neudržel a vrhl se na něho. Musela přijet záchranná služba, která odvezla zraněného hráče do nemocnice, kde byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče s podezřením na poranění páteře.

"Tak zkratovitou reakci jsem při in-line hokeji nezažil a od osobnosti jakou je Dominik Hašek bych to nečekal," nechápal jednání zlatého olympionika a vítěze Stanleyova poháru rozhodčí zápasu Tomáš Würtherle. "Šlo o vytrvalé, vzájemné osekávání Haška s protihráčem Šílou až se slavný brankář v kritické chvíli neudržel a vrhl se na něho. Jako smyslů zbavený mlátil soupeře hokejkou do krku a zad natolik intenzivně, až ztratil vědomí," líčil Právu očitý svědek události v tréninkových prostorách Duhové arény.

Zákrok prý vyplynul ze hry

Postižený byl odvezen do nemocnice, kde byl hospitalizován s otřesem mozku, zlomeným nosem a zhmožděninami krční páteře. Dominik Hašek odmítl celou záležitost komentovat. Josef Barek, vedoucí mužstva Bonfire Střída, s vyřčeným obviněním nesouhlasí. "Hašek fauloval, to nikdo nepopírá, ale zákrok vyplynul ze hry. Nebylo to nic brutálního," odmítl pro ČTK Barek, ale přiznal, že po Haškově konfliktu se Šílou na hřišti zavládly velké emoce: "Nebylo to ale nic osobního, to potvrzuje i videozáznam, který máme k dispozici."

Policie je k informacím o případu zatím velmi skoupá. "Policisté šetří událost, ke které mělo dojít v neděli v odpoledních hodinách na zimním stadiónu v Pardubicích. Při sportovním utkání zde došlo ke zranění jednoho z hráčů a policisté prověřují zda v souvislosti s tímto nedošlo ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví," uvedla policejní mluvčí Dana Dolanová s tím, že bližší informace ohledně aktérů události nemůže komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám