Hlavní obsah

Češi už umí zvládnout roli favoritů

Novinky, Martin Kavka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Doby, kdy Rakousko zažívalo fotbalovou slávu, jsou už dávno pryč. Tým, který se včera představil na Letné, nabídl jen velmi slabý odvar minulosti a nebýt gólové příležitosti Schoppa z úvodu zápasu, byl by rakouský výjezd do Prahy naprosto zbytečný.

Foto: Město Nový Jičín

Oprava kanalizace na náměstí v Novém Jičíně

Článek

Právě Čechův výtečný zákrok však uchránil hráče i fanoušky nervózního trápení a rozhodl o konečném úspěchu národního týmu. Pak už se tým zbavil ležérnosti, s níž umožnil slaboučkému soupeři radovat se alespoň z šance, a začal hrát fotbal. A to nejen efektní, ale i velmi efektivní.

Rakušané pod tlakem nevěděli, kam dřív skočit. Z kolotoče před šestnáctkou měli dokonale zamotanou hlavu a bezradná obrana každou chvíli hořela. České skóre tak mohlo narůst mnohem výrazněji, fotbalový bůh však vzal hosty na milost.

S uzavíráním účtu počkejme

Svým výkonem uhranul zejména dvougólový Koller, ve vynikající pohodě se představil i kapitán Nedvěd. Na pravé straně pak jeden ze svých lepších zápasů prožil Poborský, který se staral o pořádný průvan v rakouské defenzívě. Výborný byl i Baroš, který byl v pozadí dvou gólových akcí. Naopak, na rozdíl od zápasu v Nizozemí zůstal ve stínu Šmicer.

Samozřejmě, Rakušané byli v pozici trpaslíků, kteří mohou pouze překvapit. Český tým se však dokázal hladce srovnat s úlohou favorita, od něhož se čeká brankostroj. V porovnání s dalšími středečními výsledky se role zhostil nadmíru dobře a potvrdil cenný bodík z Rotterdamu.

Kvalifikační dvojboj zvládli Brücknerovi svěřenci na výbornou, ale ke konečnému úspěchu ještě chybí několik krůčků. Počkejme tedy s uzavíráním účtu do podzimu, kdy kvalifikace skončí. Do té doby je potřeba udržet aktuální fazónu a naladění a hlavně - nelétat s hlavou v oblacích.

Reklama

Související články

Koller proti Rakousku zazářil dvěma trefami

Česká fotbalová reprezentace přehrála v kvalifikačním utkání na Euro 2004 Rakušany jednoznačně 4:0. Utkání dostalo nádech exhibice po trefách Nedvěda,...

Výběr článků

Načítám