Hlavní obsah

Žena: Jackson si hysterií vynutil spaní s mým synem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Zpěvák Michael Jackson (46) si v roce 1993 hysterickými scénami vymohl na matce jedné ze svých údajných obětí, aby mohl s jejím synem spát v jedné posteli. Žena to v pondělí vypověděla před soudem. Její syn, který má nyní 25 let, svědčit odmítl.

Článek

Rodina později Jacksona obvinila, avšak zpěvák se s ní vyrovnal mimosoudně. Údajně zaplatil v roce 1994 přes 20 miliónů dolarů (asi 440 mil. Kč).

June Chandlerová soudci řekla, že poprvé Jacksona uviděla v srpnu 1992. Tehdy zpěvák vystupoval v Las Vegas a přišel si do půjčovny automobilů stěžovat na rozbitý vůz. Problém tehdy vyřizoval nevlastní otec údajně zneužitého chlapce.

Nejdříve telefonáty

Chandlerová potvrdila, že číslo dala Jacksonovi sama, aby mohl "kdykoli zavolat". To popová legenda skutečně udělala. O měsíc později se telefonáty stále více prodlužovaly. Postupně ale zpěvák chtěl mluvit jen s tehdy dospívajícím synem.

Požadavky se ale začaly stupňovat. Jackson se začal s hochem osobně stýkat. Chandlerová se prý původně vzepřela zpěvákově žádosti, aby mohl spát s jejím tehdy třináctiletým synem. Přestala tomu prý bránit v březnu 1993, když Jackson ztropil více než 30 minut trvající scénu. "Vzlykal, plakal, třásl se a chvěl se," prohlásila svědkyně. "Vy mi nedůvěřuje, jsme přece rodina. Není na tom nic špatného, nic se neděje. Proč mi nedůvěřujete?" volal Jackson.

Matka pak dovolila, aby Jackson spával v synově pokoji, kde byla jen jedna postel. Dostala od něj za to zlatý náramek. Jackson prý do rodiny v Santa Monice, jezdil večer, trávil noci s chlapcem a odjížděl ráno, když hoch odešel do školy.

Nákupy zdarma

Matka syna také doprovázela na Jacksonovo sídlo Neverland, i při cestách do Monaka, Las Vegas a floridského zábavního parku Disneyworld. V Monaku prý dostala od Jacksona kreditní kartu, s níž mohla nakupovat.

Na podzim roku 1993 se však začala prý znepokojovat. Syn se choval divně, byl duchem nepřítomný, mrzutý, příbuzným se vyhýbal a začal se oblékat jako Jackson. Chandlerová zároveň přiznala, že se synem nemluvila už jedenáct let. Kontakt přerušili záhy po vyplacení odškodnění. O chlapce se posléze staral jiný člen rodiny. Strýc údajně zneužívaného muže sdělil, že jeho synovec před soudem svědčit nebude. Nepřeje si prý nežádoucí publicitu.

Zpěvák nyní stojí před soudem kvůli jinému případu. Je obžalován z toho, že na svém ranči Neverland v únoru a březnu roku 2002 nejméně dvakrát sexuálně zneužil chlapce, kterému je nyní 15 let. Jacksonovi hrozí až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

V kauze Jackson má vypovídat i Culkin

Dětská herecká hvězda Macaulay Culkin, celosvětové proslulý postavou Kevina ve vánoční komedii Sám doma, bude s dalšími čtyřmi mladíky vypovídat v procesu...

Výběr článků

Načítám