Hlavní obsah

V kauze Jackson má vypovídat i Culkin

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Dětská herecká hvězda Macaulay Culkin, celosvětové proslulý postavou Kevina ve vánoční komedii Sám doma, bude s dalšími čtyřmi mladíky vypovídat v procesu se zpěvákem Michaelem Jacksonem (46), jenž čelí obvinění ze zneužití nezletilého chlapce.

Článek

Předvolat někdejší dětské hosty atrakcí na zpěvákově ranči Neverland, mezi nimiž byl i Culkin, rozhodl v pondělí v kalifornské Santa Marii soudce Rodney Melville na žádost obžaloby.

Ta je odhodlána doložit, že Jackson měl dlouhodobě sklon sexuálně obtěžovat nezletilé. Mezi nimi jsou i dva mladíci, kteří před 12 lety kvůli tomu vymohli od Jacksona mnohamiliónové vyrovnání výměnou za to, že věc nebyla dál vyšetřována a neskončila u soudu.

Podle státního zástupce údajně hochy líbal, objímal a sahal jim do kalhot. Pro zpěváka a jeho obhájce, jimž se dosud vcelku dařilo zpochybňovat věrohodnost důkazů obžaloby, je rozhodnutí soudce velmi nepříznivé, protože výpovědi mladíků mohou na porotu udělat značný dojem.

Americká média upozornila, že ve většině trestních případů nejsou důkazy o předchozím chování obviněného přípustné, avšak Kalifornie tuto praxi opustila v roce 1995 zejména v případech zneužívání dětí a domácího násilí.

Výpověď Culkinova otce

Televize Fox News včera na své internetové stránce citovala Culkinova otce Kita, podle něhož během častých návštěv Neverlandu, kde své děti v první polovině 90. let doprovázel, nebyl svědkem ničeho, co by svědčilo o tom, že by Jackson tíhl k pedofilii.

"Moje děti nikdy s Michaelem nespaly," uvedl s narážkou na dokumentární film z února 2003, v němž to zpěvák říká a drží se přitom za ruku s tehdy 13letým chlapcem, který ho nyní s matkou před soudem viní ze zneužití.

Culkinův otec popsal, že Jacksonova obrovská ložnice byla vždy otevřenou, téměř společenskou místností, kde děti - i on sám -posedávaly během dne také na posteli při hraní karet nebo sledování filmů, a někdy tam i usnuly.

Podobně ovšem i v ostatních místnostech budovy ranče a dokonce i na atrakcích. "Jak říkám -v oněch dnech nebylo nic, co by svědčilo o pedofilii," shrnul Kit Culkin.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud s Jacksonem začne v pondělí

Soud se zpěvákem Michaelem Jacksonem (46) bude zahájen v pondělí. Rozhodl o tom ve čtvrtek soudce Rodney Melville. Popový idol se v kalifornském městě Santa...

Výběr článků

Načítám