Hlavní obsah

Zelenského poradce Arestovyč rezignoval

Aktualizováno

Poradce ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč v úterý rezignoval. Učinil tak po kritice, kterou odstartovalo jeho sobotní prohlášení o ruském raketovém útoku na obytnou budovu v Dnipru. Arestovyč totiž uvedl, že se jednalo o střelu ukrajinské protivzdušné obrany.

Foto: Profimedia.cz

Oleksij Arestovyč

Článek

Po ruském raketovém úderu na dům v Dnipru, při němž zahynulo již 44 lidí, Arestovyč řekl, že raketa Ch-22 byla sestřelena ukrajinskými silami protivzdušné obrany a následně spadla na obytnou budovu. Jeho slova následně převzala ruská média.

Sklidil za to silnou kritiku, na základě které zveřejnil v úterý ráno na svém facebookovém profilu fotku papíru, na kterém oznamuje rezignaci na svou funkci. Také se za svá slova omluvil.

Podle nejnovějších informací, se kterými přišel server Ukrajinska pravda, při sobotní tragédii zemřelo nejméně 44 lidí včetně tří dětí, dalších 20 lidí se stále pohřešuje.

Z bytu ze zasaženého domu v Dnipru, kde slavili dceřiny narozeniny, zbyla jen kuchyněVideo: Reuters

Oleksij Arestovyč, bývalý herec, byl poradcem prezidenta Zelenského od prosince 2020. Vloni po začátku invaze prohlásil, že válka skončí nejpozději v květnu 2022.

Za útok na dům v Dnipru si Ukrajina může sama, řekl Peskov

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám