Hlavní obsah

Zavraždil 80 žen. Teď chce Angarský maniak válčit na Ukrajině

Ruský sériový vrah Michail Popkov, který má na svědomí smrt více než 80 žen, oznámil, že by se rád vydal bojovat na Ukrajinu v řadách wagnerovců. Rozhovor s ním pořídila ruská televize Vesti v souvislosti s tím, že se přiznal k dalším zločinům. Nechce ale bojovat v zimě. Jeho žádosti zatím nebylo vyhověno.

Foto: Profimedia.cz

Michail Popkov

Článek

Michail Popkov přezdívaný „Angarský maniak“ je nejhorším sériovým vrahem v dějinách Ruska. Byl dvakrát odsouzen na dvojnásobné doživotí a v současné době si odpykává svůj trest v trestanecké kolonii Torbejevskij central v Mordvinsku. Teď by rád vyrazil bojovat na Ukrajinu, informovala agentura UNIAN. Tedy až skončí zima. Zároveň řekl, že nepočítá s tím, že by mu to bylo umožněno.

Ruský oligarcha Jevgenij Prigožin, který v roce 2014 založil soukromou žoldnéřskou armádu nazvanou Wagnerova skupina, aktivně verbuje ruské vězně, aby se výměnou za svobodu zapojili do války proti Ukrajině. Na závažnosti trestného činu, který spáchali, prý nezáleží.

Prigožin osobně cestuje po ruských věznicích a přesvědčuje vězně, aby souhlasili s tím, že vstoupí mezi jeho žoldnéře. Vězni jsou pak v podstatě bez přípravy vrženi do první linie, kde se stávají potravou pro děla. Z první tisícovky vězňů, které wagnerovci naverbovali, se jich domů vrátilo pouze dvacet.

Angarský maniak. Ruskému expolicistovi prokázali celkem 78 vražd žen

Svět

Popkov, bývalý policista, vraždil v letech 1992 až 2007 v okolí města Angarsk. Poprvé byl odsouzen v roce 2015 za zavraždění a znásilnění 22 žen. Následně se doznal, že mezi lety 1994 a 2000 spáchal dalších 59 vražd a jeden pokus o vraždu. Ten byl promlčen.

Podle psychiatricko-psychologické expertizy trpí homicidomanií, tedy nekontrolovatelným nutkáním vraždit.

Případy nejhorších světových sériových vrahů

Svět

V Rusku s poctami pohřbili wagnerovce. Jen matka nepřišla, tu ubil k smrti

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám