Hlavní obsah

Zarkáví slibuje nové protiamerické útoky v Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAJ

Novými teroristickými útoky proti americkým vojákům v Iráku pohrozil terorista jordánského původu abú Musá Zarkáví, který je podle amerických tajných služeb zodpovědný za organizování protiamerických atentátů v Iráku. Oznámila to v úterý agentura Reuters, podle níž autenticitu nahrávky zveřejněné na internetu nebylo možné ověřit.

Foto: archiv MDZ

Hana Tomáš Briešťanská v roli Dory Idesové v Žítkovských bohyních.

Článek

Zarkávího shodou okolností právě dnes jordánský vojenský soud v nepřítomnosti odsoudil k trestu smrti za spoluúčast na útoku na amerického humanitárního pracovníka Laurence Foleyho v roce 2002. Hledaný terorista se v nahrávce hlásí k odpovědnosti za vlnu útoků proti koaličním silám v Iráku a slibuje jejich pokračování.

"Nenecháme vás být, vy zlovolní hadi, dokud nestáhnete ruce z našich mešit, dokud nepřestanete prolévat krev sunnitů a pomáhat nepřátelům, křižákům a židům proti muslimům," uvádí hlas na nahrávce. Washington předpokládá, že Zarkáví se ukrývá v Iráku, kde byla pravděpodobně nahrávka pořízena.

Související články

Výběr článků

Načítám