Hlavní obsah

Západ tlačí Ukrajinu na sebevražednou cestu, tvrdí Putin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Západ proměnil Ukrajinu v kolonii a ukrajinský lid používá jako potravu pro děla, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin ve videoprojevu k účastníkům setkání ministrů obrany členských zemí Šanghajské organizace pro spolupráci a Společenství nezávislých států (SNS). Pokračujícími dodávkami zbraní a munice Západ Ukrajinu „tlačí na sebevražednou cestu“, uvedl Putin.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Západ se podle Putina snaží všemi prostředky udržet svou nadvládu a Ukrajinci se stali obětí těchto aspirací. „Vážné důsledky takových akcí vidíme dnes na Ukrajině. Po řadu let Západ bezostyšně vysával a využíval zdroje, podporoval genocidu a teror na Donbasu. Ve skutečnosti přeměnil tuto zemi na kolonii a nyní cynicky používá ukrajinský lid jako potravu pro děla, jako beranidlo proti Rusku. Pokračuje v zásobování Ukrajiny zbraněmi a municí, posílá žoldáky, tlačí ji na sebevražednou cestu,“ řekl.

Sázka na agresivní expanzi NATO podle Putina účinně zničila architekturu strategické stability. Aby se omezily alternativní modely rozvoje, Západ zavádí nezákonné sankce, používá technologie „barevných revolucí“ a podněcuje vojenské konflikty, uvedl šéf Kremlu.

Apeloval na účastníky setkání, že je „nezbytné spolupracovat na vytvoření pružnějšího a udržitelnějšího systému bezpečnosti a spolupráce, který nebude založen na nějakých mytických nepsaných pravidlech, která nikdo neviděl, ani na něčí nadvládě a monopolu, ale pouze na mezinárodním právu a vzájemném respektu k zájmům“.

Putin zdůraznil důležitost stálé výměny informací a budování vojensko-technické spolupráce. Poukázal také na zásadní význam společných mírových misí.

Putin vážně prohlásil, že jedině Rusko může ochránit Ukrajinu před Polskem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám