Hlavní obsah

Záhada vyřešena. Francouzský zpěvák se postřelil sám, fingoval sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři dny Francie řešila záhadné postřelení populárního zpěváka Kendjiho Giraka. Romský interpret, který žije kočovným životem, byl vážně zraněn během pondělního tajuplného incidentu v Biscarrosse. Ve čtvrtek státní zástupce Olivier Janson oznámil, že se zpěvák sám zranil, když se snažil „fingovat sebevraždu“, aby zabránil rozchodu se svou partnerkou, píše deník Le Parisien.

Foto: Profimedia.cz

Kendji Girak

Článek

V pondělí 22. dubna v 5:24 zavolala neznámá žena záchranku k „muži se střelným zraněním“, uvedl státní zástupce. O pár minut později dorazili záchranáři a hasiči na místo - do tábora, který se nachází v Biscarrosse. Objevili tam Kendjiho Giraca, jak sedí ve spodním prádle před karavanem. Evidentně ho tam někdo odnesl, řekl státní zástupce. Vzápětí dorazili na místo četníci, píše deník Le Parisien.

Zpěvák byl střelen mezi dvě žebra na vzdálenost „považovanou za blízkou“ a „výstřelem z bezprostřední blízkosti“, upřesnil státní zástupce. Poraněny měl plíce a slezinu.

Nejméně dva mrtvé si vyžádala střelba na sousedské slavnosti v USA

Amerika

Při prvním výslechu Kendji Girac tvrdil, že to byla „náhodná střelba“, později tvrdil, že se zbraní špatně manipuloval.

Vyšetřovatelé ale zjistili, že všechna zpěvákova tvrzení jsou lživá. Kendji Girac absolvoval výcvik se zbraní, a navíc byl postřelen z takového úhlu, že analýza vyloučila, že by šlo o nehodu. Sám interpret pak přiznal, že se postřelil sám. V jeho krvi se ten večer našlo značné množství alkoholu i stopy kokainu, uvedl státní zástupce.

Zpěvák chtěl „předstírat sebevraždu“, aby „vyděsil svou ženu“, která mu vyhrožovala, že ho opustí, uvedl prokurátor.

Centrem Londýna pobíhali splašení koně královské kavalerie

Evropa

Kriminalisty zaměstnalo i pátrání po zbrani, která se nakonec díky anonymnímu svědectví našla ve křoví. Zásobník s náboji byl ale jinde a na obou částech Coltu 45 bylo tolik otisků, že není možné určit, kdo s ním manipuloval.

Sedmadvacetiletý interpret vystupující jako Kendji v roce 2014 vyhrál ve Francii pěveckou soutěž The Voice. Jeho úspěch velmi zviditelnil romskou komunitu, ale její způsob života mu přinesl i problémy. Ani jedna z rodin totiž podle stanice BFM TV nesouhlasí se zpěvákovým vztahem se Sorayou Mirandaovou, která není Romka. Právě tyto rozpory stály podle médií za nejnovější hádkou, která vyústila ve střelbu.

Spadla křídla mlýnu Moulin Rouge

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám