Hlavní obsah

Centrem Londýna pobíhali splašení koně královské kavalerie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět koní britské královské kavalerie se ve středu během ranního nácviku poblíž Buckinghamského paláce splašilo a pobíhalo po centru Londýna, kde způsobili dopravní chaos. Incident si vyžádal pět zraněných osob a několik poškozených vozidel.

Po Londýně běželi splašení koněVideo: Reuters

 
Článek

Kolemjdoucím a motoristům se podařilo zachytit dva koně na video. Jedno ze zvířat viditelně krvácelo.

Čtyři ze zraněných jsou jezdci, které koně vyhodili ze sedel. Zvířata se zřejmě splašila následkem hluku z blízkého staveniště, informoval list The Telegraph. Jeden kůň narazil do dvoupatrového autobusu, kterému rozbil přední okno. Další se srazil s taxíkem.

Jeden taxikář uvedl, že byl zrovna před Buckinghamským palácem, když zaslechl cval. „Podíval jsem se dozadu a viděl jsem tři nebo čtyři koně. Dva z nich sprintovali směrem k Trafalgarskému náměstí a jeden byl potřísněný krví,“ uvedl.

„Měl jsem na zadním sedadle dva zákazníky, takže jsem se o ně bál. Koně naštěstí přešli doprostřed silnice a pokračovali dál, ale hodně rychle,“ dodal taxikář.

Podle pracovníka autobusové společnosti Toot Bus panoval v ulicích naprostý zmatek. „Viděl jsem, jak se koně řítí od autobusového nádraží a utíkají jako šílení. Lidé pobíhali kolem, jen aby se jim vyhnuli. Byl to totální chaos,“ uvedl muž jménem Roland.

Armáda mezitím incident potvrdila. „Během rutinního nácviku uprchlo ráno několik vojenských koní. Všichni už byli odchyceni a vráceni do stájí,“ potvrdil podle serveru BBC armádní mluvčí. Dodal, že několik osob a také koní utrpělo zranění a že všem byla poskytnuta odpovídající lékařská, resp. veterinární péče.

Na nádraží v Sydney se potuloval kůň. Zvažoval nástup do vlaku

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám