Hlavní obsah

Nejméně dva mrtvé si vyžádala střelba na sousedské slavnosti v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně dva mrtvé si vyžádala sobotní střelba na sousedské slavnosti v jednom z městských parků v Memphisu ve Spojených státech. Na sociální platformě X to oznámila místní policie. Podle aktualizovaného policejního vyjádření dalších šest lidí utrpělo zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie uvedla, že po střelbě v největším městě státu Tennessee byli prohlášeni za mrtvé dva muži. Původně informovala také o 14 zraněných, s postupem vyšetřování ale jejich počet snížila.

Chyba podle ní vznikla patrně tím, že „někteří zranění byli nahlášeni vícekrát“. Jeden ze zraněných zůstává v kritickém stavu v nemocnici.

„Byla to sousedská slavnost, která se konala bez povolení,“ řekla na tiskové konferenci policistka Cerelyn Davisová. Akce se podle ní účastnilo 200 až 300 lidí.

Policie pátrá po nejméně dvou podezřelých. „Domníváme se, že při incidentu stříleli nejméně dva lidé,“ prohlásila Davisová.

Nařídil mi to bůh. Šílená Američanka při zatmění Slunce zběsile střílela po autech

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám