Hlavní obsah

Ve skladišti ropy na jihu Ruska vypukl požár, média píší o útoku dronů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na úterý vypukl v areálu ropného skladiště v jihoruském přístavním městě Tuapse požár. V blízkosti požáru byl viděn dron, píše agentura RIA Novosti s odkazem na záchranné složky. Plocha požáru byla 200 metrů čtverečních. Nádrže nebyly zasaženy.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Některá média uvádějí, že na místě byly zaznamenány dva drony s výbušninami, jež explodovaly 100 metrů od skladu ropy. Tak byla poškozena kotelna. „Došlo ke dvěma explozím s rozdílem asi pěti sekund. Ale ani bych neřekl, že to byly výbuchy, protože tam nebyla vlna, která by otřásla sklem. Jen velmi dva silné hlasité zvuky,“ popsal místní obyvatel situaci v oblasti ropného skladu.

Požár v hospodářské budově vypukl kolem druhé hodiny ranní a zasáhl plochu 200 metrů čtverečních, po zhruba hodině se ho podařilo uhasit. Místní úřady tvrdí, že oheň nemá na svědomí významné škody.

Drony v Belgorodu

V noci na úterý také oznámily ruské úřady nález trosek tří dronů tentokrát v Belgorodu nedaleko hranic s Ukrajinou. „Nedošlo k žádným obětem na životech, ale vznikly škody: někde byla vyražena okna, někde lehce poškozena auta,“ uvedl gubernátor Vjačeslav Gladkov. Starosta Belgorodu Valentin Děmidov uvedl, že jeden z dronů vletěl do okna bytu.

Gubernátor Brjanské oblasti Alexandr Bogomaz v úterý ráno uvedl, že ukrajinský dron byl sestřelen nad Suražským okresem poblíž hranic s Běloruskem. Podle Bogomaze nezpůsobil žádné oběti ani škody.

Čína dodá Rusku drony, píše německý týdeník

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám