Hlavní obsah

Belgická policie dopadla muže, který najel dodávkou do lidí v Bruselu

• Aktualizováno

V centru Bruselu vjela v pátek krátce před 13. hodinou vysokou rychlostí dodávka na terasu restaurace City Pizza a taverny Le Corbeau v Sint-Michielsstraat v centru Bruselu. První informace hovoří o šesti zraněných. Podle některých svědků byl čin úmyslný, tvrdí stanice RTBF. Muž podezřelý z najetí dodávkou do terasy restaurace v Bruselu byl zadržen.

Foto: Profimedia.cz

Řidič vozidla z místa utekl.

Článek

Podle svědků vjela dodávka vysokou rychlostí a se skřípějícími pneumatikami na terasu, kde v tu chvíli lidé obědvali. Většině lidí, kteří se v tu chvíli nacházeli na terase, se podařilo včas uskočit. Zranění jsou proto jen lehčí, uvedl Walter Derieuwa z hasičského sboru.

Foto: Profimedia.cz

Místo policité uzavřeli.

Foto: Profimedia.cz

Místo útoku se nachází v centru Bruselu.

„Řidič dodávky vjel na terasu,“ potvrdila serveru nieuwsblad.be Ilse Van de Keereová, mluvčí bruselské policie. „Po srážce řidič utekl. V současné době se po něm intenzivně pátrá. K jeho nalezení pomáhá i vrtulník,“ dodala.

Dodávku podle informací serveru RTBF.be nalezli opuštěnou, na místě ji prohledávají pyrotechnici, což je v takových situacích standardní postup.

Motivy řidiče zatím nejsou jasné. Někteří svědci tvrdí, že slyšeli, jak řidič křičí Alláh Akbar (Bůh je veliký). Policie to ale nepotvrdila, a tak zatím není jasné, zda jde o teror.

Starosta Bruselu Philippe Close k tomu na místě řekl, že „jisté je, že vozidlo jelo extrémně vysokou rychlostí a bylo namířeno na terasu, ale nebudu před vyšetřovateli vyvozovat závěry“.

Belgická ministryně vnitra Annelies Verlindenová na Twitteru uvedla, že je „v kontaktu s našimi bezpečnostními službami. Situace je pečlivě monitorována. Děkuji záchranným složkám za jejich úsilí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám