Hlavní obsah

Trump odmítl nazvat Putina válečným zločincem. Je mazaný, míní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident Donald Trump se zdráhá nazývat šéfa Kremlu válečným zločincem. V odpovědi na dotaz novináře řekl, že je to něco, o čem by se mělo „diskutovat později“.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Bývalý americký prezident Donald Trump

Článek

„Pokud řeknete, že je válečný zločinec, bude mnohem těžší uzavřít dohodu, aby válka skončila. Pokud z něj bude válečný zločinec, lidé ho chytnou a popraví, bude bojovat mnohem tvrději než za jiných okolností,“ uvedl Trump, jenž se bude znova ucházet o prezidentskou funkci ve volbách na podzim 2024.

Trump během veřejné debaty pořádané stanicí CNN v New Hampshire jinak označil Putina za „velmi chytrého“. Putinovi kritici podle Trumpa chtějí, aby lidé o ruském prezidentovi mluvili jako o hloupém člověku. „Není to hloupý člověk, je velmi mazaný,“ řekl Trump.

Připustil, že šéf Kremlu udělal „obrovskou chybu“, když zaútočil na Ukrajinu. „Kdybych byl prezidentem USA já, nikdy by tam nešel,“ dodal Trump.

Trump: Když budu prezidentem, vyřeším válku na Ukrajině za 24 hodin

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám