Hlavní obsah

Trump: Když budu prezidentem, vyřeším válku na Ukrajině za 24 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když budu prezident, vyřeším válku na Ukrajině za 24 hodin, prohlásil bývalý americký prezident Donald Trump během veřejné debaty pořádané stanicí CNN. Obdobný slib už Trump vyslovil na začátku letošního roku.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Bývalý americký prezident Donald Trump

Článek

Kaitlyn Boissoneauová je mladou voličkou republikánů, která bude ve volbách v roce 2024 volit prezidenta vůbec poprvé. Donalda Trumpa se během debaty zeptala, zda podporuje americkou vojenskou pomoc Ukrajině a jak by se vypořádal s hrozbou, kterou představuje ruský prezident Vladimir Putin.

Trump na její dotaz odpověděl, že kdyby byl on prezidentem, k válce by nedošlo.

„Pokud budu prezidentem, vyřeším tuto válku za jeden den, za 24 hodin,“ prohlásil Trump, který se již na podzim nechal slyšet, že se hodlá potřetí ucházet o Bílý dům.

Trump sexuálně zneužil novinářku, rozhodl soud

Amerika

Jak exprezident dodal, setkal by se s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským i právě s Vladimirem Putinem. „Oba mají slabé stránky a oba mají silné stránky a během 24 hodin by byla válka vyřešená. Bylo by po ní,“ řekl Trump.

O ukončení války během čtyřiadvaceti hodin Trump mluvil už na konci ledna. „Dokonce i teď, kdybych byl prezidentem (Spojených států), byl bych schopen vyjednat ukončení této strašlivé války do 24 hodin,“ napsal tehdy na své sociální síti Truth Social.

Válku na Ukrajině bych ukončil během 24 hodin, chvástá se Trump

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám