Hlavní obsah

Zaměstnanec čínské školy utloukl dva žáky, jiný muž 12 lidí pořezal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Dva čínské školáky z páté třídy ve čtvrtek ubil zaměstnanec soukromé školy ve městě Jü-lin v oblasti Kuang-si Čuang na jihu země. Útok následoval den poté, co jiný muž v Šanghaji pořezal před školou šest dětí a šest dospělých.

Foto: Aly Song, Reuters

Dítě, které pořezal útočník, převáželi do nemocnice.

Článek

Napadení chlapci ve městě Jü-lin byli ve věku deset až dvanáct let. Podle agentury Nová Čína zemřeli po převozu do nemocnice. Útočníka úřady zadržely.

Jen den předtím zaútočil jiný muž před školou v Šanghaji nožem na rodiče s dětmi. Pořezal jich dvanáct, z toho šest dětí, než ho obyvatelé přemohli. O případu informoval deník South China Daily Post.

„Chopil jsem se lopaty a praštil jsem ho s ní, ale on zaútočil nožem. Byl velmi silný. Praštil jsem ho několikrát, a dokonce jsem zlomil násadu, ale on byl v pohodě a dál utíkal,“ popsal jeden ze zasahujících obyvatel, 43letý Sia Jong-si. Nakonec ho muž pořezal, i když se Sia bránil násadou. „Nemyslel jsem na nic jiného, než mu zabránit, aby bodal lidi. Škola byl kousek a bylo v ní mnoho dětí.“

Jedno z šesti dětí je v kritickém stavu, devítiletý školák utrpěl frakturu lebky a vnitřní krvácení.

Ukázalo se, že 37letý útočník těsně předtím, než začal bodat do lidí před školou, zabil v nedalekém činžovním domě dvě ženy. Policie zjišťuje, zda není duševně nemocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám