Hlavní obsah

V rozpáleném autě na parkovišti v Sydney zemřel tříletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tragické smrti teprve tříletého chlapce vedla nepozornost řidiče, který ho nechal téměř po celý den zavřeného v rozpáleném autě v australském Sydney, kde je nyní léto a denní teploty přesahují 30 stupňů. Přivolaní záchranáři už byli bezmocní. Informovala o tom v pátek agentura Reuters.

Tříletý Australan zemřel po dlouhém pobytu v rozpáleném autěVideo: Reuters

 
Článek

K neštěstí došlo ve čtvrtek na parkovišti nákupního střediska na jihovýchodním předměstí Sydney. Okolo třetí odpoledne si kolemjdoucí všiml bezvládného těla chlapce v zaparkovaném vozu Toyota.

Hocha v autě nenechali rodiče, ale příbuzný, který jej měl na starosti. Podle informací webu Sydney Morning Herald dítě v autě nechal příslušník místní bangladéšské komunity.

Jeho známý Rubel Islam řekl reportérům, že zemřelý hoch měl staršího bratra a muž je oba vozil do školy a do školky. Staršího obyčejně vysadil dřív a s mladším pak pokračoval do mateřinky.

„Jsem také otec a cítím se, jako kdyby to byl můj syn. Už jen při pomyšlení na to mám husí kůži. Naše komunita přišla z takové dálky, abychom měli dobrý život a dostali dobré vzdělání pro naše děti. Takové věci nás tolik bolí,“ řekl Islam Sydney Morning Herald.

Australané našli ztracenou radioaktivní kapsli. Válela se u silnice

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám