Hlavní obsah

Trump žádá Putina, aby zveřejnil, co má na Bidenova syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký exprezident Donald Trump požádal Kreml, aby zveřejnil informace o synovi jeho nástupce Joea Bidena. Speciálně se zajímá o kontakty Huntera Bidena s Jelenou Baturinovou, vdovou po moskevském exstarostovi Juriji Lužkovovi.

Foto: Callaghan O'Hare, Reuters

Donald Trump

Článek

„Dala mu 3,5 milionu dolarů, takže bych si myslel, že Putin bude znát odpověď. Myslím, že by to měl zveřejnit,“ řekl Trump síti Real America’s Voice.

O tom, že Baturinová v roce 2014 zaslala 3,5 milionu dolarů za účet firmy Rosemont Seneca Thornton, se zmiňovaly závěry senátního vyšetřování, které republikáni zveřejnili krátce před volbami v roce 2020. Hunter Biden spojení se společností odmítá, byl však spoluzakladatelem firmy jménem Rosemont Seneca Advisors, podotkla stanice CNN.

Trump: Na hrozby Rusů reagujme vysláním jaderných ponorek

Válka na Ukrajině

Zprávy z notebooku Huntera Bidena ukazují, že v květnu 2015 zorganizoval setkání, na které byli pozváni Baturinová, Lužkov i jeho otec Joe Biden, v tu dobu americký viceprezident, podotkl list New York Post. Pravost notebooku letos potvrdily i zdroje liberálního listu The New York Times.

V Moskvě i za Lužkovova vedení však čile obchodoval i Trump, podotkl web Politico.

Hunter Biden zatím z ničeho obviněn nebyl, jeho vyšetřování však v poslední době značně postoupilo vpřed, informovala ve středu stanice CNN. V hledáčku vyšetřovatelů jsou mimo jiné jeho daně i obchodní aktivity v různých zemích včetně Ukrajiny či Číny.

Trump loni na konci mandátu zřejmě spáchal zločin, uvedl soudce

Amerika

Prověřuje se i incident z roku 2018, kdy tehdejší přítelkyně Bidena mladšího vyhodila na skládku jeho zbraň. Syn prezidenta sám mluvil o své někdejší závislosti na drogách, nákupem zbraně tak mohl porušit zákon, podotkla CNN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám