Hlavní obsah

Třetí evakuační speciál odstartoval z Kábulu, veze 78 lidí

• Aktualizováno
Novinky, jem

Letoun, který vláda v noci na středu už potřetí vyslala do Afghánistánu, odletěl z Kábulu. Na Twitteru o tom informoval ministr zahraničí Jakub Kulhánek. Na palubě jsou podle něj afghánští tlumočníci s dětmi a držitelé trvalého pobytu v ČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vládní speciál. Ilustrační foto

Článek

„Třetí evakuační speciál odletěl právě z Kábulu, na palubě jsou například afghánští tlumočníci s dětmi a také držitelé trvalého pobytu v ČR. Dnes dopoledne to koordinoval krizový štáb ministerstva zahraničí a Armády ČR. Moc díky všem za obrovské nasazení a že se to podařilo!” napsal šéf české diplomacie na Twitteru.

Na palubě je tentokrát 78 lidí, potvrdila Novinkám mluvčí MZV Eva Davidová. Ministr obrany Lubomír Metnar (ANO) poté upřesnil, že 62 z celkového počtu lidí na palubě jsou pasažéři, čtyři z nich pak jsou Afghánci, o jejichž přepravu Česko požádalo Slovensko.

Druhé evakuační letadlo přistálo v Praze v úterý po půl jedenácté v noci. Z Kábulu přivezlo dalších 87 lidí včetně velvyslance Jiřího Balouna. Mezi českými vojáky a afghánskými spolupracovníky české armády byli také dva Poláci.

V Praze přistál další evakuační letoun z Kábulu, přivezl 87 lidí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám