Hlavní obsah

Ruská stíhačka zasáhla nad Tichým oceánem proti americkému špionážnímu letounu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská stíhačka Su-35 ve čtvrtek zasáhla nad Tichým oceánem proti americkému špionážnímu letounu RC-135. Suchoj, který patří do tichooceánské flotily ruské protivzdušné obrany, byl vyslán proti letadlu pro elektronický průzkum, aby nedopustil narušení ruského vzdušného prostoru. Americký letoun pak změnil směr letu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruská stíhačka vyprovodila americký špionážní letoun nad Pacifikem, kde probíhají manévry ruského námořnictvaVideo: Reuters

 
Článek

„Nebylo dopuštěno narušení státní hranice Ruské federace,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany. Poté, co RC-135 zamířil zpět k americkým hranicím, vrátil se Suchoj na svou základnu.

Let amerického stroje mohl souviset s rozsáhlým ruským námořním cvičením v oblasti, kterého se podle ruského ministerstva obrany účastní na dvacet válečných lodí, ponorek a podpůrných plavidel.

Pilot polské stíhačky omylem kanónem zasáhl kolegův MiG-29

Evropa

Je mezi nimi raketový křižník Varjag i velká protiponorková loď Admirál Pantelejev nebo fregata Maršál Šapošnikov.

Do manévrů se zapojilo i dvacet letadel včetně třímachových záchytných stíhačů MiG-31 a protiponorkových letadel dlouhého doletu Tupolev Tu-142, které jsou odvozené od strategických turbovrtulových bombardérů Tu-95.

Reklama

Výběr článků

Načítám