Hlavní obsah

Při potopení výletní lodě v Číně zahynulo 442 lidí

Peking

Jen 12 lidí přežilo potopení výletní lodě na řece Jang-c-ťiang z 1. června, obětí je 442, uvedla v pondělí čínská státní média. Formálně tak potvrdila konečnou bilanci. Podle agentury Nová Čína byla všechna těla obětí nalezena.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Záchranáři vynášejí tělo z potopené výletní lodě.

Článek

Původní informace uváděly, že přežilo 14 lidí, ale tato nesrovnalost podle úřadů vznikla chybným započtením některých osob dvakrát. [celá zpráva]

Loď se potopila v nečekané bouři a neštěstí stále vyšetřuje 60členný tým, jenž už vyslechl i kapitána plavidla a lodního inženýra, kteří se zachránili.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně narovnali potopenou loďVideo: Reuters

Policie už zjistila, že plavidlo nebylo přetížené a bylo na něm dost záchranných vest.

Společnost, která loď provozovala, se za neštěstí omluvila a uvedla, že bude s vyšetřovateli plně spolupracovat. Vláda slíbila, že nedopustí, aby se cokoli před veřejností ututlalo.

Foto: ČTK/AP

Milicionáři čekají na vyzvedávání těl z vyzdvižené čínské lodě.

Ztroskotání výletní lodě Východní hvězda je nejhorším lodním neštěstím v Číně od roku 1948, kdy se potopilo u Šanghaje plavidlo SS Kiangya. Zahynulo tehdy 2750 až 4000 lidí, napsala agentura AP.

Východní hvězda plula po řece z Nankingu do Čchung-čchingu. Potopila se 1. června kolem půl desáté večer místního času nedaleko města Wu-chan v provincii Chu-pej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám