Hlavní obsah

Podivná věc vyplavená na australskou pláž je zřejmě obří velrybí penis

Bizarní nález, který objevila Australanka při procházce na pláží Magnetického ostrova v severním Queenslandu, čeří vlny na sociálních sítích. Žena podivnost, jež se před ní objevila na písku omývaném křišťálově průzračnou vodou, natočila mobilem a video umístila na internet. Ihned se rozhořela čilá diskuse na téma, co by to mohlo být, napsal zpravodajský server Yahoo News Australia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nejpodivnější věc, jakou jsem kdy viděla vyplavenou na pláži,“ napsala žena k videonahrávce svého nálezu, vedle kterého se postavila, aby její noha posloužila jako měřítko.

Někteří komentující vyjádřili domněnku, že může jít o lidskou nohu nebo paži. Jiní ale dospěli k názoru, že jde nepochybně o nějakou část zvířecího těla. Jeden z uživatelů napsal, že je to „ocas chobotnice“, zatímco jiní hledali paralely mezi animovanými postavičkami pokémonů.

Ovšem převládající hlas lidu se usnesl, že jde o velrybí penis, o který jeho majitel nějakým způsobem přišel. Díky bohatství anglických synonym pro tuto část těla se mezi komentáři objevily pobavené příspěvky odvolávající se na slavný hollywoodský film: „Willy ztratil svého willyho“ anebo na klasickou literaturu: „Moby-Dick už je jenom Moby“. (Moby-Dick je originální název románu Hermana Melvilla známého česky jako Bílá velryba a dick je jedno ze zmíněných synonym – pozn. ČTK).

Server Yahoo News Australia se obrátil na přírodovědkyni doktorku Vanessu Pirottovou, podle níž vyplavený objekt skutečně vypadá jako velrybí penis. Připustila však, že bez podrobného prozkoumání je těžké to říci s naprostou jistotou. Navíc se našel v oblasti, kde se v poslední době pohybovala spousta keporkaků, kteří se sem připlouvají pářit.

Doktorka Pirottová nicméně popřela domněnku, že by penis mohl keporkakovi ukousnout jiný samec – nic takového o nich není známo, a kromě toho keporkaci nemají zuby.

„Tento druh kytovců nemá zuby, ale hřebenu podobné útvary známé jako kostice, a tudíž je nepravděpodobné, že by dokázal ukousnout penis jiného samce,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám