Hlavní obsah

Místo selfie bujaří bojovníci omylem odpálili bombu, ukazuje video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Po internetu koluje video, na němž za složenými samopaly a před syrskou vlajkou pózuje osm zpívajících mužů, kteří se s bojovným výrazem ve tváři chystají pořídit selfie, volí ale špatný telefon, který na místě odpálí bombu. Mobil byl zřejmě napojen na výbušninu a aktivoval ji. Autenticitu nahrávky není možné ověřit. Informoval o tom server Daily Mail.

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Syrský rebel

Článek

Těsně před výbuchem je slyšet charakteristický zvuk spouště foťáku. Po explozi, když se usadí prach, je už na záběru vidět jen točící se větrák, mikrofon kamery zase zachytil zmatený a vyděšený ryk. Zda jde o stejné muže, kteří vteřiny před tím odhodlaně pěli, není jasné.

Deník The Daily Mail napsal, že se nejspíš jedná nebo jednalo o bojovníky Svobodné syrské armády. Informace o případných zraněních či obětech na životech zatím nejsou k dispozici.

To, že kamera zůstala nepoškozena a zdá, se že přežili alespoň někteří z natočených mužů, napovídá tomu, že mohlo jít o malou výbušninu používanou právě v Sýrii, a to jak rebely, tak Islámským státem, spekuluje dále The Daily Mail.

Pokud je video autentické, není to poprvé, co se ozbrojenci na Blízkém východě fatálního přehmatu dopustili. V dubnu letošního roku džihádista v Afghánistánu odpálil osm kolegů, kteří byli na cestě na sebevražednou misi. Výbušninu připásanou na těle totiž nedopatřením aktivoval dřív. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám