Hlavní obsah

Hraje si na kovboje z Hollywoodu, reagoval na Bidenův vulgarismus Kreml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov prohlásil o americkém prezidentovi Joeu Bidenovi, že chce vypadat jako „hollywoodský kovboj“. Reagoval tak na Bidenova slova pronesená během středečního setkání s podporovateli své kampaně, kde šéf Bílého domu nazval ruskou hlavu státu Vladimira Putina „šíleným hajzlem“. Takový slovník podle Peskova „ponižuje“ USA samotné.

Foto: Sputnik, Reuters

Prezident Vladimir Putin

Článek

„Máme tu šíleného hajzla, jako je ten chlap Putin a další, a musíme se stále bát jaderného konfliktu, ale skutečnou existenční hrozbou pro lidstvo je klima,“ řekl Biden ve svém krátkém proslovu v San Francisku. Putina podle BBC v minulosti nazval také řezníkem a válečným zločincem.

Peskov uvedl, že je „nepravděpodobné“, že by Putina Bidenův vulgarismus nějak zasáhl, „ale takový slovník ponižuje ty, kteří ho používají“. „Pravděpodobně šlo o nějaký pokus vypadat jako kovboj z Hollywoodu, ale to si upřímně nemyslím, že je možné. Použil někdy vůči vám pan Putin neslušného slova? To se nikdy nestalo. Proto si myslím, že takový slovník ponižuje Ameriku samotnou,“ nechal se slyšet.

Ruský prezident před týdnem mnoho lidí zaskočil, když řekl, že by byl radši, kdyby úřadující americký prezident svého rivala Donalda Trumpa v listopadových volbách opět pokořil. „Je zkušenější, předvídatelný, politik ze staré školy,“ uvedl pro ruskou televizi.

K Bidenovým poznámkám na Putinův účet se na Twitteru vyjádřil i bývalý ruský prezident a současný místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medvěděv. „Ačkoliv americký prezident řekl opak, existenční hrozbou není klima; ale neschopní staří pardálové, jako je Biden sám, kteří se stali senilními a jsou připraveni začít válku s Ruskem,“ píše ve svém příspěvku.

Biden veřejně použil na adresu Putina drsný vulgarismus

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám