Hlavní obsah

Biden veřejně použil na adresu Putina drsný vulgarismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Joe Biden ve středu označil ruskou hlavu státu Vladimira Putina za „šíleného hajzla“. Výraz, který použil, by se ovšem dal přeložit také jako zku***syn. O Bidenově výroku, který padl v San Francisku při setkání s podporovateli jeho kampaně, informovala ve čtvrtek agentura Reuters.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Americký prezident Joe Biden

Článek

Jedenaosmdesátiletý Biden mluvil o hrozbách pro lidstvo a zdůraznil, že za nebezpečí považuje především klimatické změny. „To je poslední existenční hrozba. Je to klima. Máme tu šíleného hajzla, jako je ten chlápek Putin a další, a vždy se musíme obávat jaderného konfliktu, ale existenční hrozbou pro lidstvo je klima,“ prohlásil Biden.

Pro označení Putina užil zkratku SOB, která v angličtině znamená „son of a bitch“, a do češtiny se dá přeložit právě jako hajzl nebo doslovně zku***syn.

Americký prezident svými slovy o nebezpečí jaderného konfliktu narážel na vyjádření Putina i dalších ruských činitelů, kteří od počátku války na Ukrajině o možném použití jaderných zbraní opakovaně hovořili. Rusko loni navíc pozastavilo svoji účast na dohodě Nový START, která omezuje počet jaderných hlavic a jejich nosičů, a nechalo rozmístit jaderné zbraně v sousedním Bělorusku.

Biden už v minulosti výrazem „son of a bitch“ označil i jiné lidi, v lednu 2022 například reportéra televizní stanice Fox News.

Biden počastoval novináře vulgární urážkou. Mikrofon byl zapnutý

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám