Hlavní obsah

Čech a Němec údajně posprejovali vagony na Tchaj-wanu, pátralo po nich 200 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český a německý občan čelí na Tchaj-wanu podezření, že tento měsíc posprejovali dva vlakové vagony ve městě Tchaj-čung. Oběma podezřelým se podařilo z ostrova uprchnout, přestože do pátrání po nich bylo nasazeno na 200 policistů, informoval ve čtvrtek zpravodajský server Focus Taiwan.

Foto: Profimedia.cz

Vůz tchajwanské policie

Článek

Podle serveru jsou Čech a Němec hlavními podezřelými v případu vandalismu a předpokládá se, že jsou také spojeni s dalšími lidmi, kteří nasprejovali graffiti na vlaky ve městech Kao-siung a Tchaj-pej.

Tchajwanská policie do pátrání po nich zapojila 200 lidí, kteří měli za úkol prověřit záznamy ze 120 bezpečnostních kamer. Podezřelí byli nakonec identifikováni na základě osobních informací, které zanechali v bance.

Dvojici se ale povedlo před zatčením uprchnout; 25. srpna odletěli Čech a Němec z Tchaj-wanu do Japonska. Tchajwanská policie uvedla, že dotyční se záměrně vyhýbali bezpečnostním kamerám, měnili oblečení a způsoby dopravy.

Prokuratura města Tchaj-čung přidala oba muže na seznam hledaných osob, neuvedla ale, jaká byla přijata opatření k jejich dopadení, napsal server Focus Taiwan.

Podle něj může podezřelým hrozit pokuta ve výši 10 tisíc až jeden milion tchajwanských dolarů (6950 až 695 tisíc korun).

Britský parlamentní výbor označil Tchaj-wan za nezávislý stát

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám