Hlavní obsah

„Speciální vojenská operace“ je více než oprávněná, reagoval Peskov na ukrajinské plány zabít Putina

Prohlášení, že ruský prezident Vladimir Putin je cílem číslo jedna na ukrajinském seznamu lidí určených k likvidaci, dokazuje podle mluvčího šéfa Kremlu Dmitrije Peskova, že „speciální vojenská operace“, jak Moskva oficiálně nazývá svou invazi na Ukrajinu, je více než oprávněná.

Foto: ČTK

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Článek

„Teroristický režim mluví o svých teroristických aspiracích,“ prohlásil Peskov ve čtvrtek podle tiskové agentury TASS. „Speciální vojenská operace je více než oprávněná, více než nutná a měla by být dokončena dosažením stanovených cílů,“ dodal mluvčí.

Peskov zároveň ujistil, že o Putinovu bezpečnost je spolehlivě postaráno. „Věřte mi, naše bezpečnostní služby umějí svou práci a vědí, co dělají,“ zdůraznil.

Peskov reagoval na prohlášení zástupce velitele ukrajinské vojenské rozvědky (HUR) Vadyma Skibického. Ten v rozhovoru pro německý deník Die Welt uvedl, že Putin je na prvním místě seznamu lidí, které se ukrajinská tajná služba aktivně snaží zabít. Skibickyj to vysvětlil tím, že je to Putin, kdo vše koordinuje a rozhoduje, co se stane. Šéf Kremlu si je podle něj „dobře vědom“, co mu hrozí.

Chceme zabít Putina, máme ho v seznamu na prvním místě, zní z ukrajinské rozvědky

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám