Hlavní obsah

Španělsko bojuje se sněhem, sněžit má i na Malorce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID/ŘÍM

Velké dopravní problémy způsobuje počasí ve Španělsku. Silné sněžení postihlo v úterý dopoledne jeho střední a severní část. Také v jižní Itálii sněžilo, bílá nadílka leží na Sicílii a na Apeninském poloostrově až nad Neapol.

Článek

Ve Španělsku zasáhly vánice především Asturii, Kantábrii, Baskicko a Aragonsko. Horské průsmyky v těchto oblastech jsou neprůjezdné, řada ostatních silnic ve vyšších polohách jen s řetězy.

V Madridu jsou jen čtyři stupně nad nulou, což je i v zimě málo obvyklé. Civilní ochrana varovala obyvatele, aby cesty automobilem v celé severní části země raději odložili, pokud nejsou nezbytné.

Sněžení očekává španělská meteorologická služba i na středomořském ostrově Mallorka. Na Baleárech, kam patří, již poklesla teplota na pouhých deset stupňů nad nulou, očekává se i silný vítr.

Silné sněžení táhne Středomořím a zasáhlo i jižní Itálii. Na Sicílii napadl sníh i v nížinách a zdejší obyvatelé tak zažijí velmi vzácné "bílé Vánoce". V hornatém zázemí Palerma byly dokonce sněžné bouře. Na kontinentu sněží především ve vyšších polohách, nádherný pohled je zejména na zasněžený Vesuv nad Neapolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám