Hlavní obsah

Senátní výbor žádá po Trumpově štábu dokumenty z kampaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Výbor Senátu pro zpravodajské služby, který vyšetřuje údajné vměšování Ruska do amerických prezidentských voleb v roce 2016, vyzval volební štáb Donalda Trumpa, aby mu předal veškeré dokumenty vztahující se k Rusku z volební kampaně. Informoval o v sobotu dnes list The Washington Post.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Americký prezident Donald J. Trump během svého projevu v Rijádu

Článek

Senátní výbor poslal podle zdrojů deníku The Washington Post minulý týden Trumpovu volebnímu štábu dopis, v němž požaduje veškeré dokumenty, e-maily a záznamy telefonických hovorů vztahující se k Rusku za období od zahájení kampaně v červnu 2015. Kontaktováni byli také bývalí členové Trumpovy kampaně, kteří byli vyzváni ke spolupráci.

Je to poprvé, co se Trumpova kampaň stala přímo subjektem vyšetřovaným Výborem Senátu pro zpravodajské služby v souvislosti s údajným vměšováním Ruska do prezidentských voleb v USA, napsal list The Washington Post. V uplynulých měsících se senátní vyšetřovatelé obrátili na některé členy Trumpovy kampaně, nikoli ale na volební štáb jako takový.

Trumpův volební štáb vede nyní bývalý zástupce manažera kampaně Michael Glassner a John Pence, synovec viceprezidenta Mikea Pence. Glassner ani mluvčí Bílého domu se k požadavku senátního výboru zatím nevyjádřili.

Reklama

Související články

Trump si kvůli ruské kauze najme právníka

Americký prezident Donald Trump si najme soukromého právníka, aby ho zastupoval při kontaktu se členy Kongresu, kteří vyšetřují údajné zásahy Moskvy do...

Výběr článků

Načítám