Hlavní obsah

Rusy zaženeme na hranice, slibuje Zelenskyj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Plány ukrajinské armády se zveřejňovat nebudou, prohlásil v nočním projevu prezident Volodymyr Zelenskyj. Ruští vojáci by podle jeho slov měli vědět, že je ukrajinské síly poženou až k hranicím. Zelenskyj tvrdí, že nastal čas, aby se ruští vojáci buď vzdali, nebo utekli.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Chce někdo vědět, jaké jsou naše plány? Konkrétní informace od žádného skutečně zodpovědného člověka neuslyšíte. Protože tohle je válka, a to se ve válce děje,“ řekl Zelenskyj. Okupanti by podle jeho slov měli vědět, že „je zaženeme k hranici“.

„K naší hranici, jejíž linie se nezměnila,“ řekl prezident.

Stovky lidí chtěly prchnout z ruského Bělgorodu. Bojí se ukrajinského útoku

Válka na Ukrajině

Pokud chtějí ruští vojáci přežít, je čas, aby se jejich armáda vzdala. „Jděte domů. Pokud se bojíte vrátit do svých domovů v Rusku, vzdejte se a my zaručíme dodržování všech norem Ženevských konvencí,“ prohlásil Zelenskyj.

Současně varoval, že pokud ruští vojáci neuposlechnou jeho výzvu, vypořádají se s nimi ukrajinské síly, ty „se nezastaví, dokud neosvobodí vše, co patří Ukrajině“.

CNN s odvoláním na ukrajinský zdroj z armády uvedla, že v pondělí ukrajinské jednotky osvobodily čtyři vesnice v Chersonské oblasti. Informace ale nebyla oficiálně potvrzena.

Reklama

Výběr článků

Načítám