Hlavní obsah

Stovky lidí chtěly prchnout z ruského Bělgorodu. Bojí se ukrajinského útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělgorod

Stovky lidí se v noci na úterý snažily uprchnout z ruského Bělgorodu, který leží poblíž ukrajinských hranic, protože se bojí, že Ukrajinci zaútočí na ruská města. Tvrdí to ukrajinská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle ukrajinských médií, která se odvolávají na armádní zdroje, se útočícím vojskům podařilo v Chersonské oblasti na některých místech prolomit první linii ruské obrany.

Ukrajinci podle CNN dobyli zpět čtyři dosud okupované vesnice u města Cherson. Ruské ministerstvo obrany večer ukrajinskou protiofenzivu v Chersonské a Mykolajivské oblasti připustilo a zároveň tvrdilo, že ukrajinská armáda při ní utrpěla těžké ztráty.

Rusy zaženeme na hranice, slibuje Zelenskyj

Válka na Ukrajině

A i když leží Cherson i Mykolajiv více než 600 kilometrů od Bělgorodu, ruská sociální síť Telegram přinesla záběry, jak se stovky lidí tlačí před místním nádraží, aby opustily město.

Reagují tak na tisíce Rusů, kteří ve strachu z ukrajinské armády opustily Krym poté, co byla před třemi týdny zasažena ruská letecká základna Saki poblíž města Novofedorovka na západním pobřeží poloostrova.

Reklama

Výběr článků

Načítám