Hlavní obsah

Rusům zbyly v Chersonské oblasti už jen mosty pro pěší, mnou si ruce Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Téměř všechny mosty v ukrajinské Chersonské oblasti byly zničeny, uvedla v pondělí operační skupina Kachovka ozbrojených sil Ukrajiny. Okupační ruská armáda by díky tomu měla zůstat odříznuta od dodávek zbraní a personálu z Krymu.

Foto: Profimedia.cz

Antonivský most byl poškozen ostřelováním ukrajinských vojáků.

Článek

Informace o zničení mostů nelze nezávisle ověřit, všechny jsou prý přinejmenším silně poškozené.

„Raketomety HIMARS zničily Antonivský most pro železniční i automobilovou dopravu a most u Nové Kachovky. Útočníkům nyní zbyly jen mosty pro chodce. Pro Ukrajinu je to skvělá šance získat zpět své území,“ napsalo seskupení na Facebooku.

Ukrajinské ozbrojené síly už v pátek potvrdily, že se podařilo zasáhnout most Darjivka vedoucí přes řeku Inhulec. Uvedly také, že most spojující Cherson a Novou Kachovku nadále není schopen provozu.

Ukrajinci znovu zasáhli Antonivský most

Válka na Ukrajině

Ukrajinci se v posledních týdnech zaměřili na mosty v Chersonské oblasti, jež mají pro Rusy strategický význam. Okupační armáda je využívá pro zásobování a přesouvání svých sil na území, které obsadila západně od řeky Dněpr.

Cherson navíc poskytuje spojení s Krymem, který Rusko svévolně zabralo v roce 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám