Hlavní obsah

Ruský propagandista, který chtěl topit ukrajinské děti, skončil v nemocnici s otravou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý šéf a moderátor prokremelské stanice Russia Today (RT) Anton Krasovskij skončil v nemocnici po otravě jídlem. Tvrdí to web Ukrajinska pravda s odvoláním na informace ukrajinské rozvědky. Sám Krasovskij svůj pobyt v nemocnici potvrdil na Telegramu.

Foto: Profimedia.cz

Ruský propagandista Anton Krasovskij

Článek

„Na začátku týdne se mi udělalo zle od žaludku, začalo mi být nevolno a pak jsem omdlel. Odvezli mě do nemocnice, kde postupně přicházím k sobě,“ uvedl Kraskovskij na Telegramu.

Další podrobnosti o otravě či zdravotním stavu ruského propagandisty nebyly doposud zveřejněny.

Moderátor na sebe upozornil loni v říjnu, když v rozhovoru v televizi Russia Today reagoval na vyprávění ruského spisovatele Sergeje Lukjaněnka o tom, jak mu děti při jeho návštěvě Ukrajiny v 80. letech minulého století říkaly, že by se jim žilo lépe, kdyby jejich zemi neokupovala Moskva.

„Měli je utopit. Prostě ty děti utopte, utopte je,“ reagoval Krasovskij s tím, že případně by děti mohli „strčit do chatrčí a upálit“. Moderátor se tehdy také vysmál obviněním, že ruští vojáci během invaze znásilňovali starší ukrajinské ženy.

Krasovskij byl za svá slova o topení ukrajinských dětí z obrazovky ruské televize RT stažen a šéfredaktorka Margarita Simonjanová s ním ukončila spolupráci. Proč ale rozhovor s genocidními komentáři do vysílání vůbec vpustila, nevysvětlila.

Moderátor se pak na obrazovky vrátil. Publikoval i další komentář, v němž obhajuje počínání ruských vojáků, kteří uřezávali ukrajinským zajatcům hlavy.

Krasovského letos ukrajinský soud v nepřítomnosti odsoudil k pěti letům vězení a konfiskaci majetku, dodala Ukrajinska pravda.

Ruská televize přerušila spolupráci s moderátorem, který navrhoval topit ukrajinské děti

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám