Hlavní obsah

Prigožin už zase spílá Kremlu: Všem se snaží zavřít pusu, lidi to vyburcuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf žoldnéřské Wagnerovy armády Jevgenij Prigožin je přesvědčený, že představitelé Kremlu zakázali ruským státním médiím, aby o něm informovala. Velitel soukromé armády zároveň varoval, že tento postup během několika měsíců vyvolá u ruské veřejnosti odpor.

Foto: Concord Press Service, Reuters

Jevgenij Prigožin

Článek

„Wagner není kus kluzkého mýdla, se kterým si byrokraté zvykli šoupat sem a tam, Wagner je šídlo, dýka, kterou nemůžete schovat,“ citovala nyní Prigožina agentura Reuters. Ta podotkla, že ruská státní televize zhruba 20 hodin ignorovala wagnerovci ohlášený pád ukrajinského Bachmutu a neodvysílala ani Prigožinův vítězný projev.

„Jsem absolutně přesvědčen, že to zakázali,“ postěžoval si nyní Prigožin. „To, že se vysocí úředníci, věže Kremlu, snaží všem zavřít pusu, aby nemluvili o Wagnerovi, to lidi jen vyburcuje,“ řekl šéf ruských žoldnéřů.

Přijde facka, hrozí šéf wagnerovců

„Z dlouhodobého hlediska – dlouhodobá doba jsou zhruba dva nebo tři měsíce – dostanou od lidí facku za to, že se snažili všem zacpat pusu a uši,“ pohrozil pak představitelům Kremlu Prigožin.

Prigožin, který má blízko k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, během války na Ukrajině zveřejňoval videa, v nichž nevybíravě útočil i na nejvyšší představitele ruské armády. Wagnerovci po ohlášeném dobytí Bachmutu ve čtvrtek oznámili, že se z města začínají stahovat a dobyté pozice předají ruské armádě.

Ukrajinci tvrdí, že se stále drží na okrajích města a v jeho okolí dokonce postupují.

Ruského novináře vyhodili kvůli rozhovoru s Prigožinem

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám