Hlavní obsah

Při dopravní nehodě v Číně zahynulo 19 lidí. Účastníky pohřbu srazil náklaďák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při dopravní nehodě v čínské provincii Ťiang-si zahynulo v noci na neděli nejméně 19 lidí, dalších 20 osob utrpělo zranění. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na čínská státní média. Podle místních médií citovaných agenturou AP se oběťmi nehody stali účastníci pohřbu, kteří si na kraji silnice postavili stan. Než se vydali do krematoria, smetlo je projíždějící nákladní auto, uvedla média na základě výpovědi jednoho z místních obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

Provincie Ťiang-si. Ilustrační foto.

Článek

Dopravní policie v regionu, kde se havárie stala, varovala řidiče kvůli silné mlze. „Viditelnost je velice nízká, což může vést k dopravním nehodám,“ uvedla policie v regionu Nan-čchang na východě Číny.

Čekali před přeplněným krematoriem

Podle agentury DPA čekali účastníci pohřbu přímo před krematoriem, když je srazil nákladní automobil. Krematorium bylo přeplněné, a tak příbuzní a přátelé zemřelého čekali venku, sdělili místní obyvatelé.

Agentura DPA připomněla, že v poslední době přicházejí z Číny zprávy o přeplněných krematoriích v důsledku velkého počtu obětí nemoci covid-19. Zda tomu tak bylo i v případě krematoria u Nan-čchangu, ale není známo, napsala agentura DPA.

Číňanům umírají populární osobnosti. Covidová čísla nějak nesedí, všímají si

Svět

Velké dopravní nehody způsobené únavou řidičů či špatně udržovanými a přeplněnými vozidly bývaly v Číně časté, přísnější vymáhání pravidel ale jejich počet v posledních letech snížilo, uvedla agentura AP.

V příštích týdnech nicméně Čínu čeká náročné období, kdy se u příležitosti lunárního Nového roku vydají na cesty miliony lidí. Volna kolem Nového roku, který letos připadá na 22. ledna, využívají především pracující z velkých měst k návštěvám svých příbuzných na venkově. V posledních letech Číňané kvůli pandemii covidu-19 cestovat nemohli. Letos se očekává, že kolem Nového roku uskuteční více než dvě miliardy cest.

Koncem prosince se právě kvůli husté mlze na mostě v čínském městě Čeng-čou srazilo více než 200 vozidel, zemřel jeden člověk.

Čína po třech letech otevřela hranice, z Hongkongu vyrazily desetitisíce lidí

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám