Hlavní obsah

Policie má v úmyslu zatknout Krejčířova syna, píší v JAR

Jihoafrická policie má v úmyslu zadržet syna Radovana Krejčíře Denise. Podle webu The Citizen to vyplynulo ve čtvrtek během soudního procesu s Krejčířem a dalšími obžalovanými v případu vraždy podnikatele libanonského původu Sama Issy. Denis je údajně podezřelý ve stejném případu jako jeho otec.

Radovan Krejčíř u soudu

Článek

Denisovi byl již dříve zakázán vstup do země jihoafrickým ministerstvem vnitra. Krejčířův syn se nyní pravděpodobně nachází někde ve východní Evropě, uvedl v pátek jihoafrický server. Loni byl podle všeho v Česku.

Soud s Radovanem Krejčířem v pátek v Jihoafrické republice pokračoval, nijak se ale neposunul. Obhajoba totiž obvinila prokuraturu z toho, že nezveřejnila důležité důkazy, advokáti se tak prý nemohou řádně připravit.

Z vraždy Issy byly dosud kromě Krejčíře obžalovány další čtyři osoby - Nkanyiso Mafunda, Siboniso Miya, Mfaniseni Siphiwe Memela a Mike Grigorov. Podle právníka těchto čtyř mužů jsou porušována práva jeho klientů na spravedlivý proces.

Vinu odmítá 

Podobného názoru je i Krejčířův právník Cliff Alexander. Ten prokuraturu rovněž obvinil, že neprokázala nějaké skutečné spojení mezi Krejčířem a Issou.

Issa, přezdívaný Black Sam (Černý Sam) nebo Cripple Sam (Mrzák Sam), byl považován za Krejčířova pobočníka a podle jihoafrických médií obchodoval s drogami.

Radovan Krejčíř podle prokurátora dlužil Issovi peníze a raději ho dal zavraždit, než aby mu je musel vracet. Čech jakoukoli vinu odmítá. Případ se před soud dostal loni v únoru.

Odsouzen v Česku 

Radovan Krejčíř, jenž v roce 2005 uprchl z Česka před policejním vyšetřováním, žije v JAR od roku 2007 a od listopadu 2013 je ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění.

Jediný případ, který v této africké zemi zatím dospěl k verdiktu, je pokus o vraždu, únos a obchod s drogami, za což Krejčíř dostal 35 let vězení. Případ se týkal únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu.

V Česku byl mezitím odsouzen k deseti a půl roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám