Hlavní obsah

Jihoafrický soud nevyhověl Krejčířově žádosti o odvolání

– Johanesburg • Aktualizováno

Jihoafrický soud nevyhověl žádosti Radovana Krejčíře odvolat se v případu pokusu o vraždu, únosu a obchodu s drogami, ve kterém byl v únoru odsouzen k 35 letům vězení. Oznámil to soudce Colin Lamont s tím, že žádost Krejčíře a dalších pěti odsouzených nebyla dostatečně odůvodněná.

Radovan Krejčíř u soudu

Článek

„Podle mého názoru není žádný rozumný důvod předpokládat, že by jiný soud dospěl k odlišnému názoru,” vysvětlil Lamont.

Krejčířova cesta k odvolání nicméně zcela zablokována není, nyní se může přímo obrátit na soud vyššího stupně.

Krejčíř únorový verdikt odmítá a chce se proti němu odvolat, s tím ale soud musí nejdříve souhlasit. Krejčířův advokát James Grant však Lamonta nepřesvědčil o potřebě odvolacího procesu.

Grant tvrdil, že soud před vynesením rozsudku o vině a o výši trestu nevzal v úvahu všechny důkazy a že Krejčíře diskriminoval, když mu například nepovolil předvolat všechny navržené svědky.

O možnosti odvolání rozhodoval soudce, který uznal Krejčíře vinným už loni v srpnu; letos v únoru vynesl verdikt o výši trestu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Případ se týká únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. Je to první odsouzení Krejčíře v JAR, kde je tento muž obžalován v několika různých případech, v nichž jde mimo jiné o vraždy. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám