Hlavní obsah

Pátrání po obětech laviny v Kyrgyzstánu letos u konce

Právo, ČTK, ave

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranáři v Kyrgyzstánu o víkendu ukončili pátrání po sedmi dosud nezvěstných horolezcích ze skupiny, kterou minulý týden zasáhla lavina při výstupu na vrchol hory Chan Tengri. Tito lidé - mezi nimi i dva čeští občané - jsou oficiálně považováni za mrtvé, protože už není žádná naděje, že by mohli pod lavinou přežít.

Foto: Magistrát města Plzně

Slavnostního odhalení projektu Cesta Jana Hanče se zúčastní autor reliéfů i zástupci města a také odborné veřejnosti.

Článek

Kyrgyzští záchranáři budou pokračovat v pátrání po obětech letošní laviny až příští rok, letos to již počasí nedovoluje. Bilance tragédie tak definitivně zůstala na 11 obětech, z nichž je pět Čechů, tři Rusové a tři Ukrajinci.

Oznámila to agentura AFP s odvoláním na kyrgyzské ministerstvo pro mimořádné situace. Z celkem 22členné české skupiny se pokoušelo o výstup šest lidí.

Jednoho Čecha, Aleše Mrňu, se podařilo vyprostit živého. Ten se po převozu do ČR nyní zotavuje v Úrazové nemocnici v Brně. Zbývající tucet českých horolezců mezitím pokračuje v turistickém programu po Kyrgyzstánu, který má předplacený do 21. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Kyrgyzové nalezli tělo třetího Čecha

Záchranáři v pondělí nalezli tělo třetího českého horolezce, který ve čtvrtek zahynul pod lavinou v pohoří Ťan-Šan na území Kyrgyzstánu. Další dva Češi jsou...

Výběr článků

Načítám