Hlavní obsah

Orbán se pochlubil čepicí od Trumpa, který ho předtím označil za vůdce Turecka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarský premiér Viktor Orbán se na sociální síti pochlubil dárkem od bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa ve formě čepice. Podle maďarských médií se chtěl Trump tímto dárkem omluvit Orbánovi za to, že ho začátkem týdne omylem označil za vůdce Turecka.

Viktor Orbán dostal čepici podepsanou Donaldem Trumpem, který ho předtím omylem označil za vůdce TureckaVideo: Facebook, Orbán Viktor

 
Článek

„Pošťák přinesl dárek. Přímo z Ameriky,“ napsal Orbán na sociální síti a připojil fotografii, na níž pózuje v rudé čepici s nápisem Trump.

Na fotografii je vidět, že na kšiltu čepice je rukou amerického exprezidenta napsáno: Viktor, you are great (Viktore, jsi skvělý).

Později na sociální síti zveřejnil Orbán také video, kde mu čepici odevzdává maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó. „Mám pro tebe dárek z New Yorku,“ říká ministr. Orbán si čepici okamžitě nasadí, pak ji obrátí kšiltem dozadu a říká, že teď může i rapovat.

Viktor Orbán je velký vůdce Turecka, prohlásil Trump

Amerika

V roce 2016 byl Orbán jedním z prvních světových představitelů, kteří podpořili kandidaturu Trumpa na prezidenta USA. V roce 2019 přivítal Trump Orbána v Bílém domě. Předseda maďarské vlády nyní říká, že návrat Trumpa do Bílého domu může vyřešit válku na Ukrajině. „Vraťte se, pane prezidente. Učiňte Ameriku opět velkou a přiveďte nám mír,“ prohlásil letos Orbán.

Trump v pondělním předvolebním projevu v americkém státě New Hampshire prohlásil, že Orbán je velký vůdce Turecka. „Existuje muž, Viktor Orbán, slyšel o něm někdy někdo?“ začal svoji řeč. „Je to pravděpodobně jeden z nejsilnějších vůdců kdekoli na světě. Je to vůdce Turecka,“ dodal.

Zmiňoval také hranici, kterou má mít tato země s Ruskem. Turecko, stejně jako Maďarsko, ovšem s Ruskem nesousedí.

Foto: Facebook/Viktor Orbán

Viktor Orbán s kšiltovkou od Donalda Trumpa

Jak ukončit válku za den? Řekneme Putinovi, že dáme Ukrajině ještě víc zbraní, vymyslel Trump

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám