Hlavní obsah

Opilcům za volantem bude v ukrajinské oblasti zabaven automobil pro potřeby armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V oblasti města Mykolajiv na jihu Ukrajiny se budou řidičům, u nichž za volantem zjistí alkohol, odebírat auta pro potřeby armády. Na Facebooku o tom informoval náčelník oblastní vojenské správy Mykolajivské oblasti Vitalij Kim.

Náčelník oblastní vojenské správy Mykolajiv Vitalij Kim

Článek

Podle Kima armáda v oblasti nemá dostatek vozidel. „Všechny firmy poskytly vozy, dokonce i autobazar,“ uvedl v úterý Vitalij Kim.

Z důvodů invaze byla na Ukrajině nařízena prohibice, podle Kima si s ní ale mnozí příliš nelámou hlavu a následně sedají za volant.

„Pokud hlídka objeví řidiče, u něhož se prokáže alkohol, jeho auto bude zabaveno pro potřeby armády. Je to konečné a nevratné rozhodnutí,“ řekl Kim. Nařízení bude platit od středy 2. března.

Půlmilionové město a přístav se ruské jednotky pokusily poprvé dobýt v sobotu 26. února. Po tříhodinovém boji je ale obránci dokázali zatlačit zpět. Další útok začal v pondělí v 11 hodin dopoledne místního času, obránci ale mají dosud město pod kontrolou.

Reklama

Výběr článků

Načítám