Hlavní obsah

Olena Zelenská si nepřeje, aby manžel znova kandidoval na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dáma Ukrajiny Olena Zelenská si nepřeje, aby její manžel Volodymyr znova kandidoval na úřad prezidenta. Chtěla by opět vést normální život, kdy je celá rodina pohromadě.

Foto: Ukrainian Presidential Press Ser, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s manželkou Olenou

Článek

Zelenská to uvedla v rozhovoru pro britský týdeník The Economist v odpovědi na otázku, jakou vidí budoucnost pro sebe i svou rodinu. „Nechci, aby byl další funkční období nebo dvě období prezidentem,“ zdůraznila.

Je přesvědčená, že s manželem dokáže v životě najít něco nového a že jsou oba dostatečně kreativní na to, aby se věnovali nějaké zajímavé aktivitě.

„Naše rodina bude zase pohromadě. Budeme bydlet spolu, s manželem a dětmi. Neustále,“ řekla Zelenská, s tím, že jakmile muž v prezidentském úřadu skončí, všichni si udělají pořádnou dovolenou.

„Pojedeme někam, ani nevím kam, ale společně, všichni čtyři. A bude to dlouhá dovolená, celý měsíc. Až pak budeme přemýšlet o tom, co dál,“ dodala Zelenská.

Operace Majdan 3. Rusové usilují podle Zelenského na Ukrajině o výměnu prezidenta

Evropa

Válečný stav hlasování nepřipouští

Prezidentské volby na Ukrajině by se podle ústavy měly konat na jaře příštího roku. Není ale jisté, zda se uskuteční, protože zákony země v nynější podobě hlasování o hlavě státu neumožňují v době válečného stavu. Ten ukrajinský parlament opakovaně vždy po třech měsících prodlužuje.

Volodymyr Zelenskyj nedávno prohlásil, že je připraven kandidovat, nikoli ale v případě, že by už válka skončila. „Pokud válka bude pokračovat i v roce 2024 a pokud se budou konat volby, nikdy v životě neopustím svou zemi,“ uvedl.

Západní spojenci Ukrajiny ale opakovaně naznačili, že by uvítali, kdyby se prezidentské volby konaly navzdory vojenskému konfliktu.

Pokud se budou konat prezidentské volby, budu znovu kandidovat, řekl Zelenskyj

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám