Hlavní obsah

Nový pozemní útok. Palestinští radikálové pronikli do oblasti Eškolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Útoky v Izraeli nabírají v neděli ráno opět na síle. Z Libanonu je dnes ráno hlášena minometná palba na sever Izraele. Obyvatelé v oblasti Eškolu v jižním Izraeli u Pásma Gazy hlásí nový pozemní vpád ozbrojenců Hamásu.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Izraelský systém protivzdušné obrany Iron Dome zachycuje rakety odpálené z Pásma Gazy

Článek

Podle dosavadních zpráv palestinští radikálové vstoupili do několika obcí v oblasti Eškolu. Oznámila to stanice N12.

Armáda podle izraelských médií v oblasti zasahuje. Úřady zveřejnily nové video, které zachycuje likvidaci teroristů z Hamásu.

Pětice teroristů se například neúspěšně pokusila o vylodění na pláži Zikim jižně od města Aškelon, oznámila izraelská armáda s tím, že útočníky zastavila.

Ozbrojené křídlo Hamásu uvádí, že jeho lidé svádí tvrdé boje na několika místech poblíž Pásma Gazy den po průniku do Izraele, píše Reuters.

Izrael hlásí už přes 700 mrtvých. Tvrdě odpovídá v Gaze

Blízký a Střední východ

Minometná palba z Libanonu

Z Libanonu je dnes ráno hlášena minometná palba na sever Izraele. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na izraelský armádní rozhlas. Izrael na ostřelování reagoval protiútokem dělostřelectva.

V prohlášení, ze kterého citovala agentura Reuters, Hizballáh uvedl, že útok na tři zařízení izraelské armády byl výrazem „solidarity s palestinským lidem“.

Tři bezpečnostní zdroje Reuters sdělily, že při ostřelování z Libanonu bylo zasaženo izraelské vojenské stanoviště. Jestli byl někdo zraněn, zatím není jasné.

Izraelská armáda odpověděla dělostřeleckou palbou. Oznámila také, že její dron zasáhl pozici Hizballáhu nedaleko hranice s Libanonem.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters

Následky izraelských úderů na Gazu

Netanjahu: Izrael čeká dlouhá a těžká válka

Blízký a Střední východ

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám