Hlavní obsah

Minometná palba z Libanonu zasáhla sever Izraele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv/Bejrút

Z Libanonu je v neděli ráno hlášena minometná palba na sever Izraele. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na izraelský armádní rozhlas. Izrael na ostřelování reagoval protiútokem dělostřelectva. K odpovědnosti se přihlásilo radikální hnutí Hizballáh.

Foto: Maya Alleruzzo, ČTK/AP

Izraelci darují krev na pohotovostní službě v Jeruzalémě, aby pomohli záchranářům po sobotních útocích

Článek

V prohlášení, ze kterého citovala agentura Reuters, Hizballáh uvedl, že útok na tři zařízení izraelské armády byl výrazem „solidarity s palestinským lidem“.

Tři bezpečnostní zdroje Reuters sdělily, že při ostřelování z Libanonu bylo zasaženo izraelské vojenské stanoviště. Jestli byl někdo zraněn, zatím není jasné.

Izraelská armáda odpověděla dělostřeleckou palbou. Oznámila také, že její dron zasáhl pozici Hizballáhu nedaleko hranice s Libanonem.

Izrael hlásí už přes 700 mrtvých. Tvrdě odpovídá v Gaze

Blízký a Střední východ

Stovky, tisíce zraněných

Na Izrael v sobotu ránu zahájilo rozsáhlý útok palestinské radikální hnutí Hamás z Pásma Gazy a panují obavy z toho, aby se konflikt, který si už vyžádal stovky životů, nerozšířil do dalších částí regionu.

Počet obětí útoku radikálního palestinského hnutí Hamás na Izrael stoupl už na více než 300, napsal dnes server listu The Jerusalem Post. Zraněných je přes 1860, kolem 20 z nich je v kritickém stavu, dalších 326 ve vážném. Na jihu Izraele jsou i nadále palestinští útočníci.

Podle palestinských zdravotníků při odvetné akci zemřelo doposud přinejmenším 232 lidí a dalších 1700 utrpělo zranění. V noci na neděli podle serveru BBC News izraelská armáda vyzvala obyvatele sedmi oblastí Pásma Gazy, aby opustili své domovy a přesunuli se do krytů, než začne další vlna útoků proti cílům Hamásu.

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Palestinci sedí na ulici poseté troskami poblíž věže, která byla zničena při izraelských úderech ve městě Gaza

Netanjahu: Izrael čeká dlouhá a těžká válka

Blízký a Střední východ

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám