Hlavní obsah

Cestovní kanceláře zrušily na několik týdnů zájezdy do Izraele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tuzemské cestovní kanceláře zrušily na několik týdnů zájezdy do Izraele, na nějž v sobotu ráno zaútočili palestinští radikálové. Uvedl to místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Klienti, kteří se nyní nechtějí okamžitě vrátit do ČR, podle něj v zájezdu pokračují. Kdo se vrací, odlétá pravidelnou leteckou linkou. Žádný repatriační let se neplánuje, dodal Papež.

Foto: Letiště Praha

Ilustrační foto

Článek

Kvůli situaci v Izraeli byly některé letecké spoje mezi Prahou a Tel Avivem zrušeny či zpožděny. Letiště Václava Havla proto doporučilo cestujícím, aby sledovali webové stránky dopravců, u nichž si zakoupili letenky. Kvůli obavám o bezpečnost po útoku radikálů z palestinského hnutí Hamás na Izrael a následné odvetě židovského státu letecké společnosti z celého světa zrušily desítky sobotních i nedělních letů do Izraele.

Papež v sobotu uvedl, že všech zhruba 200 Čechů, kteří jsou nyní v Izraeli s cestovní kanceláří, je v pořádku. Podle informací ministerstva zahraničí jsou v bezpečí i Češi, kteří přicestovali do této země po vlastní ose.

Na Izrael v sobotu ráno zaútočilo palestinské radikální hnutí Hamás, Izrael reagoval rozsáhlými nálety na Pásmo Gazy. Panují obavy z toho, aby se konflikt, který si už vyžádal stovky obětí a zraněných na obou stranách, nerozšířil do dalších částí regionu.

V Izraeli je 200 Čechů, hlásí cestovky

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám